Πρεμιέρα με στραβοπάτημα (1-0) για τον Παναθηναϊκό στην Τρίπολη

Με ήττα στη Τρίπολη ξεκίνησε το νέο πρωτάθλημα για τον Παναθηναϊκό! Οι «πράσινοι» είχαν ευκαιρίες (όλες στο πρώτο ημίχρονο), αλλά και αδυναμίες που τις εκμεταλλεύτηκε ο εξαιρετικός Αστέρας και πήρε την σπουδαία νίκη (1-0) με το γκολ του Ριέρα!

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν άθλια εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικά μετά την αποχώρηση του Κοιυρμπέλη «κόπηκαν στα δύο» με συνέπεια οι Αρκάδες να κάνουν ό,τι θέλουν στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο.

Στο 3’ με τον Αλί Μπαμπά όπου ο Βέλεθ έσωσε με κεφαλιά πάνω στη γραμμή και στο 9’ με το σουτ του Ρεγκίς που έδιωξε εντυπωσιακά ο Διούδης.

Μετά το πρώτο 15λεπτο (πρώτο σουτ του Παναθηναϊκού με τον Καρλίτος έξω από την περιοχή) οι πράσινοι ανέβασαν αισθητά την απόδοσή τους και κυριάρχησαν στο γήπεδο με μπροστάρη τον Ισπανό επιθετικό που «οργίαζε».

Στο 26’ η μπάλα τράνταξε το κάθετο δοκάρι στην εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Καρλίτος, το πλασέ του οποίου έσωσε στη γραμμή ο Πασαλίδης στο 29’ αφού προηγουμένως ο Ισπανός είχε βγάλει έξοχη σέντρα στον Σαβιέρ την κεφαλιά του οποίου έδιωξε ο Παπαδόπουλος.

Νωρίτερα (22’) ο Παναθηναϊκός είχε προειδοποιήσει από στατική φάση, με τον Παπαδόπουλο να αποκρούει στη γραμμή της εστίας του από καραμπόλα διαρκείας.

Η εικόνα του Παναθηναϊκού ήταν αρκετά καλή όταν είχε τη μπάλα στην κατοχή του (φάση ανάπτυξης) και όταν πρέσαρε ψηλά, όχι όμως και στη φάση άμυνας πίσω από τη μπάλα και στις επιστροφές (αμυντικό τρανζίσιον).

Συνολικά το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να είναι ανώτερο στη μεγαλύτερη διάρκεια (επτά έναντι τριών οι τελικές, 53%-47% η κατοχή υπέρ του Παναθηναϊκού) και τον Καρλίτος να δεσπόζει στο γήπεδο, έχοντας τις πέντε από τις επτά τελικές στο ενεργητικό του!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Καρλίτος στο 48’ φάνηκε να ανατρέπεται από τον Κώτσιρα αλλά ο διαιτητής Σιδηρόπουλος περίμενε το VAR και διέταξε να συνεχιστεί το ματς.

Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας αλλά δυσκολευόταν να βρει χώρους και ο Αστέρας Τρίπολης «χτύπησε» στο τρανζίσιον με τον Τιλίκα να βγάζει έξοχη πάσα στον Ριέρα που απέφυγε τον Πούγγουρα και πλάσαρε στα δίχτυα στο 73’ (1-0).

Οι γηπεδούχοι μάλιστα λίγο έλειψε να διπλασιάσουν τα τέρματά τους αλλά η βολίδα του Τιλίκα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Διούδη.

Ο Καρλίτος εγκλωβίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ η αποχώρηση του Κουρμπέλη έκοψε την ομάδα στα δύο, με τους πράσινους να μην έχουν ούτε μία τελική στο δεύτερο μισό του ματς, γνωρίζοντας την ήττα στην πρεμιέρα.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Άλβαρες(71’ Τασουλής), Σουάρες, Πασαλίδης, Μουνάφο(72’ Μπόρχα Φερνάντεθ), Μπελόκ(55’ Βαλιέντε), Ριέρα, Αλί Μπαμπά(55’ Τιλίκα), Κρέσπι(90΄ Ρουμπέν Γκαρθία), Μπαράλες.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Μαυρομμάτης, Σάντσες, Πούγγουρας, Βέλεθ, Κουρμπέλης(70’ Αλεξανδρόπουλος), Αγιούμπ, Σερπέζης(60’ Μπουζούκης), Σαβιέρ(71’ Χατζηγιοβάνης), Καρλίτος, Μακέντα.

To Top