Πρεμιέρα στην Ελευσίνα και φουλ για “διπλό” κόντρα στην κούραση!

Η πρεμιέρα του Άρη στο φετινό πρωτάθλημα δεν γίνεται υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις. Η ομάδα θα παίξει σήμερα (17:00) το τρίτο παιχνίδι της σε διάστημα έξι ημερών, προέρχεται από μια ήττα – αποκλεισμό από το Κύπελλο Ελλάδας και αγωνίζεται εκτός έδρας με μια ομάδα που δύσκολα τα δύο χρόνια της στην κατηγορία χάνει στο γήπεδό της. 

Το παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό στην Ελευσίνα εξαρχής ήταν δύσκολο, γιατί η ομάδα του Γιώργου Σκαραφίγκα τα δύο χρόνια της στην Α1 παραμένει χάρη στις εντός έδρας νίκες της. Έγινε δυσκολότερο από το γεγονός ότι το σημερινό παιχνίδι είναι το τρίτο σε έξι μέρες για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη. Ουδείς το χρησιμοποιεί ως δικαιολογία από τους κίτρινους και έτσι πρέπει, όμως είναι ένα δεδομένο και μία παράμετρος που ίσως παίξει ρόλο στην πορεία του αγώνα.

Ο Άρης είναι πιο ποιοτική ομάδα από τον Πανελευσινιακό και η άλλη όψη του νομίσματος για τα συνεχόμενα παιχνίδια είναι πως έχει καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό από τον αντίπαλό της. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι – ειδικά εκτός έδρας – βάση για αποκτηθεί το ροζ φύλλο αγώνα θα πρέπει να παίξει η αμυντική λειτουργία των κίτρινων. Αυτό άλλωστε ζήτησε και ο Πρίφτης. Συνέπεια στην άμυνα αλλά και στο αμυντικό ριμπάουντ, εκεί όπου οι κίτρινοι παρουσίασαν προβλήματα στα τέσσερα παιχνίδια του κυπέλλου επιτρέποντας στον αντίπαλο κατά μέσο όρο 12 δεύτερες επιθέσεις από χαμένα ριμπάουντ.

Επιθετικά θα επιδιωχθεί το γρήγορο παιχνίδι και φυσικά η παρουσία του Σάσα Βεζένκοφ έχει ξεχωριστή σημασία, καθώς δεν υπάρχει στην ομάδα της Ελευσίνας παίκτης που μπορεί να περιορίσει τον 19χρονο φόργουορντ. Εννοείται ότι ένας… κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, στην Κηφισιά δεν έφτασαν ούτε… δύο (Τόμας, Ριντ), οπότε οι κίτρινοι πρέπει να βρουν λύσεις και σε άλλους παίκτες για την παραγωγικότητά τους.

To Top