Πρεμιέρα στη νέα… έκδοση του ισπανικού Σούπερ Καπ

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

Από το 1982 και μέχρι πέρυσι η διοργάνωση διεξαγόταν με τη «μονομαχία» του πρωταθλητή με τον κύπελλούχο Ισπανίας, οι οποίοι «διασταύρωναν τα ξίφη τους» σε δύο αγώνες, εντός κι εκτός έδρας. Από φέτος, όμως, το Σούπερ Καπ διεξάγεται με τη συμμετοχή τεσσάρων ομάδων: των πρώτων δύο από το περυσινό πρωτάθλημα, δηλαδή της πρωταθλήτριας Μπαρτσελόνα και της Ατλέτικο Μαδρίτης, καθώς επίσης του νικητή και του φιναλίστ από το Κύπελλο (Βαλένθια και Μπαρτσελόνα). Επειδή, όμως, η Μπαρτσελόνα «έπιανε» δύο θέσεις στο Σούπερ Καπ, τη θέση της πήρε η τρίτη της βαθμολογίας στην περυσινή La Liga που ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης.

Ακόμη μια αλλαγή αποτελεί το γεγονός ότι το Σούπερ Καπ διεξαγόταν πριν από την έναρξη της σεζόν και ουσιαστικά «άνοιγε την αυλαία» της αγωνιστικής περιόδου. Όμως, εξαιτίας των διαφόρων υποχρεώσεων των ομάδων στο διάστημα της προετοιμασίας, δεν είναι πάντα εύκολο να βρεθεί η κατάλληλη ημερομηνία και γι’ αυτό πάρθηκε η απόφαση να διεξαχθεί το Σούπερ Καπ τον Ιανουάριο. Για τις τέσσερις ομάδες που μετέχουν στο Σούπερ Καπ, προβλέπεται… αποζημίωση με το να «μπουν» απευθείας στη φάση των «32» του Κυπέλλου Ισπανίας. Όμως, από φέτος υπάρχουν αλλαγές και στο Κύπελλο και όλα τα παιχνίδια έως τους ημιτελικούς είναι πλέον «νοκ άουτ».

Πέρυσι το Σούπερ Καπ Ισπανίας διεξήχθη για πρώτη φορά εκτός της χώρας, εξαιτίας των υποχρεώσεων της Σεβίλης στα προκριματικά του Europa League, και μάλιστα κρίθηκε σε μονό παιχνίδι. Η Μπαρτσελόνα αντιμετώπισε την ομάδα από την Ανδαλουσία στο Μαρόκο και συγκεκριμένα στην Ταγγέρη και επικράτησε με 2-1. Όμως, και το… νέο Σούπερ Καπ Ισπανίας διεξάγεται στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στο 62.000 θέσεων “King Abdullah Sports City”, στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, Τζέντα, το οποίο «άνοιξε τις πύλες του» το 2014.

Όσον αφορά τους τίτλους που έχουν οι τέσσερις «μονομάχοι» στο Σούπερ Καπ Ισπανίας, η Μπαρτσελόνα είναι η πολυνίκης του θεσμού με 13 τρόπαια και ακολουθεί η Ρεάλ Μαδρίτης με 10, ενώ Βαλένθια και Σεβίλη έχουν από ένα.

To Top