ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρεσβευτές του ελληνικού τουρισμού οι Αντετοκούνμπο

Ο Γιάνννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο είναι πλέον και επισήμως πρεσβευτές του ελληνικού τουρισμού έπειτα από πρόταση της Έλενας Κουντουρά.

Η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά  – όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας iefimerida.gr – παρευρέθηκε στη Νέα Υόρκη στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον Αθλητισμό και τον Ελληνισμό που διοργάνωσε ο Cosmos FM για τα 30 χρόνια λειτουργίας του και που συνδέθηκαν με την 30η επέτειο από την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ το 1987.

Η Υπουργός συναντήθηκε και συζήτησε με τον Γιάννη και το Θανάση Αντετοκούνμπο, οι οποίοι εκφράστηκαν με πολλή αγάπη για την Ελλάδα και ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Έλενας Κουντουρά να γίνουν πρεσβευτές του ελληνικού τουρισμού, ώστε να συμβάλλουν στην προβολή και προώθηση της χώρας.

Η Υπουργός Τουρισμού απένειμε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο το βραβείο Ελληνικής Κληρονομιάς για την προώθηση του Ελληνισμού παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου, του αν. μόνιμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στον ΟΗΕ πρέσβη κ. Διονυσίου Καλαβρέζου, του Γενικού Προξένου κ. Κωνσταντίνου Κούτρα, του Προξένου κ. Μάνου Κουμπαράκη και εκπροσώπων της Ομογένειας. Επίσης, βραβεύτηκαν ο Παναγιώτης Φασούλας και ο Μιχάλης Κακιούζης για τον προσφορά τους στο ελληνικό μπάσκετ με το βραβείο Ελληνικού Πνεύματος, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο για την διάδοση του ελληνικού αθλητικού ιδεώδους και οι γονείς των αθλητών, Τσαρλς και Βερόνικα Αντετοκούνμπο με το Βραβείο Ελληνικής Παράδοσης.

Η Έλενα Κουντουρά απευθυνόμενη στους τιμώμενους αθλητές τόνισε πως ο τουρισμός, ο αθλητισμός και ο πολιτισμός ενώνουν τους λαούς, ενώ αναφερόμενη στον Γιάννη Αντετοκούνμπο είπε πως «σε κάθε ευκαιρία μιλάει για την Ελλάδα που την έχει μέσα στην καρδιά και στην ψυχή του και την εκπροσωπεί επάξια με ήθος, σεβασμό και πάθος».

To Top