ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ-Ανακοίνωση: Μέχρι το μεσημέρι θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Χαλκιδική

Μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάσταση των βλαβών στην Γραμμή Μεταφοράς Υψηλής Τάσης 150 kV Μουδανιών-Κασσανδρείας.

Σε ανακοίνωσή του ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) Α.Ε επισημαίνει πως η καταστροφή που υπέστησαν οι δύο ιστοί της Υψηλής Τάσης αποτελεί πρωτοφανές συμβάν για τα ελληνικά δεδομένα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, “οι νέοι ιστοί έχουν εγκατασταθεί και πλέον εξελίσσεται η τοποθέτηση των αγωγών ώστε να μπορεί να τροφοδοτηθεί η Γραμμή Μεταφοράς”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ:

“Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για την αποκατάσταση των βλαβών στην Γραμμή Μεταφοράς Υψηλής Τάσης 150 kV Μουδανιών-Κασσανδρείας, ώστε να ομαλοποιηθεί πλήρως η ηλεκτροδότηση στο Δίκτυο Υψηλής Τάσης στην περιοχή Κασσανδρείας.

Χάρη στην υπερπροσπάθεια – στα όρια των ανθρώπινων δυνατοτήτων – που καταβάλλουν οι τεχνικοί του ΑΔΜΗΕ, οι οποίοι εργάστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας με φως από γεννήτριες, για την αντικατάσταση των δυο χαλύβδινων ιστών που έπεσαν, αναμένεται η ολοκλήρωση των εργασιών έως το μεσημέρι, εκτός σοβαρού απροόπτου.

Ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης –που παραμένει στη Χαλκιδική – βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Υπουργό Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη, τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η καταστροφή που υπέστησαν οι δύο ιστοί της Υψηλής Τάσης αποτελεί πρωτοφανές συμβάν για τα ελληνικά δεδομένα.

Οι νέοι ιστοί έχουν εγκατασταθεί και πλέον εξελίσσεται η τοποθέτηση των αγωγών ώστε να μπορεί να τροφοδοτηθεί η Γραμμή Μεταφοράς.

Παράλληλα εξελίσσονται οι εργασίες αποκατάστασης στο Δίκτυο Μέσης και Χαμηλής Τάσης του ΔΕΔΔΗΕ ώστε να είναι σε θέση να τροφοδοτήσει όλες τις παροχές στην ευρύτερη περιοχή”.

To Top