«Προβάδισμα νίκης στον Άρη»

Προβάδισμα στον Άρη έδωσε στα προγνωστικά του ο πρώην παίκτης και προπονητής των κιτρινόμαυρων, Γιώργος Φοιρός, σε ότι αφορά το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης την ερχόμενη Κυριακή ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ.

«Ένα ντέρμπι το θέλουν πολύ και οι δύο ομάδες. Ο ΠΑΟΚ θέλει ένεση βαθμολογική και ο Άρης ανάγκη βαθμολογική. Ο ΠΑΟΚ φαινόταν πιο φορμαρισμένος από τον Άρη μέχρι την τελευταία αγωνιστική, κατά την οποία το αποτέλεσμα επηρέασε την ψυχολογία της ομάδας» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στα «Αθλητικά Νέα 98.7» για να συμπληρώσει: «Ο Άρης παλεύει να βρει τον καλό αγωνιστικό του εαυτό, η εμφάνιση του την τελευταία αγωνιστική ήταν ενθαρρυντική. Άρα με αυτά τα δεδομένα θεωρώ ότι ο Άρης έχει τον πρώτο λόγο και ότι θα υπερτερεί στο ότι ο ΠΑΟΚ θα έχει αγωνιστεί σε άλλο ένα παιχνίδι μέσα στην εβδομάδα και θα είναι αρκετά κουρασμένος».

Σε ότι αφορά τη δύναμη της έδρας, ο Φοιρός είπε: «Ο Άρης επιπλέον θα βρίσκεται στο γήπεδο του συν το ότι περνάει περίοδο ανάκαμψης. Δε θεωρείται τίποτα δεδομένο σε αυτό το παιχνίδι και νομίζω ότι οι παίκτες του Άρη δεν θα έχουν άγχος έχοντας και στο πλευρό τους τον κόσμο. Τα ντέρμπι πάντα κρίνονται στις λεπτομέρειες ποια ομάδα θα βρεθεί σε καλύτερη κατάσταση και να εκμεταλλευτεί τα λάθη του αντιπάλου. Έτσι οι παίκτες του Άρη θα εκμεταλλευτούν την κούραση των παικτών του ΠΑΟΚ. Έτσι είχαμε κάνει και εμείς σε ένα παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και πήραμε το παιχνίδι τότε. Μοιάζουν πάρα πολύ αυτά τα δύο τα παιχνίδια. Αρκεί ο Άρης να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί αυτό το γεγονός και τα λάθη της ομάδας».

Για το τελευταίο παιχνίδι του Άρη κόντρα στον Εργοτέλη υπογράμμισε: «Ήταν αγωνιστικός, πειθαρχημένος και σοβαρός σαν ομάδα στο τελευταίο παιχνίδι. Μία απροσεξία τους στοίχισε τους τρεις βαθμούς».

Κάνοντας μία αναδρομή στο παρελθόν μίλησε για τα πιο χαρακτηριστικά παιχνίδια Άρης- ΠΑΟΚ, τα οποία έχει ζήσει ό ίδιος είτε ως παίκτης, είτε ως προπονητής τόνισε: «Όλα τα παιχνίδια θυμάμαι. Σα ποδοσφαιριστής θυμάμαι ένα πολύ άσχημα παιχνίδι γιατί έπαιζα με βαρύ τραυματισμό, παίζαμε με τον ΠΑΟΚ μέσα στο Χαριλάου και ενώ κερδίζαμε στο ’84 με 1-0 τελικά χάσαμε με δύο γκολ. Θεωρώ από τα πιο δυσάρεστα παιχνίδια της καριέρας μου. Με θετικό αποτέλεσμα ήταν το παιχνίδι που κάναμε το 2003 έναντι στον ΠΑΟΚ, όπου και είχαμε κερδίσει με 2-0».

Για τα σημεία κλειδιά του αγώνα: «Ο Άρης θέλει μία νίκη για να πάρει μπροστά και είναι μία ευκαιρία αυτή για να κάνει καλύτερη πορεία από εδώ και μετά. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε από την αρχή με σοβαρότητα. Ο προπονητής είναι ικανός και έχει περάσει τα μηνύματά του στους παίκτες. Είναι προσεκτικός στην άμυνα. Έχει κάποια προβλήματα κα απουσίες αλλά και περισσότερη κούραση».

To Top