ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προβλήματα στο εθνικό δίκτυο: Δίπλωσαν νταλίκες, εγκλωβισμένοι οδηγοί (videos)

Προβλήματα στο εθνικό δίκτυο: Δίπλωσαν νταλίκες, εγκλωβισμένοι οδηγοί!

Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν τις τελευταίες ώρες στα εθνικά οδικά δίκτυα της χώρας λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης. Στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένα αυτοκίνητα και νταλίκες που έχουν διπλώσει λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου, στο ύψος του Μπράλου και του Μαρτίνου, ενώ αντίστοιχα προβλήματα παρουσιάζονται και στα Καλάβρυτα, με ακινητοποιημένα οχήματα στο ύψος του Διακοπτού. Ακόμη, η κίνηση των οχημάτων στην Πάρνηθα διεξάγεται μόνο με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

«Δίπλωσαν» νταλίκες σε Μπράλο και Μαρτίνο

Λίγο έξω από τη Λαμία, στις στροφές προς Μπράλο, έχουν «διπλώσει» δυο νταλίκες και η κυκλοφορία γίνεται με τρομερή δυσκολία, ενώ το χιόνι που πέφτει ακατάπαυστα έχει σκεπάσει το οδόστρωμα.

Τα φαινόμενα είναι πιο έντονα στην περιοχή της Λοκρίδας, καθώς στο ύψος του Μαρτίνου τα αυτοκίνητα κινούνται σημειωτόν.

Σύμφωνα με μαρτυρίες οδηγών, «λίγο πριν το Μαρτίνο και μέχρι τη Μαλεσίνα έχουν ντεραπάρει πάνω από 20 αυτοκίνητα, μικρά και μεγάλα, και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας», όπως αναφέρει το lamiareport.gr.

Από τις 15:00 η ώρα της Παρασκευής, η Δ/νση Αστυνομίας Φθιώτιδας εξέδωσε απαγορευτικό για την κυκλοφορία φορτηγών στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, στο ρεύμα προς Λαμία από το ύψος των διοδίων Αφιδνών.

Ακόμη, στην εθνική εθνική οδό, στο 122ο χλμ., λίγο πριν το Μαρτίνο, «δίπλωσαν» νταλίκες με αποτέλεσμα να μην μπορούν να περάσουν ούτε τα μηχανήματα καθαρισμού του δήμου.

 

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα στα Καλάβρυτα

Ειδικότερα, με μεγάλη δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στον επαρχιακό δρόμο Πούντας – Καλαβρύτων λόγω της έντονης χιονόπτωσης στην περιοχή. Αρκετά οχήματα έχουν ακινητοποιηθεί μεταξύ των οποίων και ένα λεωφορείο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα tempo24.news, το λεωφορείο και αρκετά ΙΧ βρίσκονται ακινητοποιημένα στο ύψος του Διακοπτού, ενώ στην περιοχή αναμένονται εκχιονιστικά μηχανήματα.

Εξαιτίας πτώση βράχου στον επαρχιακό δρόμο Πούντας – Καλαβρύτων έχει τραυματιστεί ένας οδηγός και στο σημείο σπεύδει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Παράλληλα, λόγω της χιονοθύελλας έχει αποκλειστεί ο οικισμός Καλυβίτη στο Διακοπτό και άλλοι οικισμοί στο 14ο χλμ Πούντας – Καλαβρύτων, ενώ η η ΕΛ.ΑΣ. έχει διακόψει την κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό, καθώς από τον παγετό «δίπλωσε» νταλίκα με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές οχημάτων.

Αντιολισθητικές αλυσίδες στην Πάρνηθα

Λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης η κίνηση των οχημάτων στην Λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του Τελεφερίκ, γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Για τη διασφάλιση των μετακινήσεων των πολιτών καθώς και για την οδική ασφάλεια η Περιφέρεια Αττικής επιχειρεί από το πρωί της Παρασκευής με εκχιονιστικά μηχανήματα προκειμένου να παραμείνει ανοικτό και προσβάσιμο το οδικό δίκτυο.

Η επίσημη ενημέρωση της Ελληνικής Αστυνομίας (ώρα 15.00)



Πηγή: in.gr

To Top