ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Προβληματισμός: Άρης χωρίς… πυξίδα, μισό βήμα μπροστά, δυο πίσω

Ο Άρης αγνοεί τη νίκη και τις καλές εμφανίσεις. Χθες πέταξε κι άλλους βαθμούς στο Περιστέρι, αφού έφερε λευκή ισοπαλία (0-0) με τον Ατρόμητο, με τους κιτρινόμαυρους να εμφανίζονται ανούσιοι αφού ενώ είχαν την πλήρη κατοχή της μπάλας δεν κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Μετά από 11 αγωνιστικές, ο Άρης δεν νίκησε ούτε τον Ατρόμητο και σε συνδυασμό με τον αγώνα κόντρα στον ΟΦΗ πέταξε τέσσερις πολύτιμους βαθμούς, χωρίς ποτέ να ανέβει στο… τρένο της ανάκαμψης.

Οι κιτρινόμαυροι πραγματοποιούν το χειρότερο ξεκίνημα της πενταετίας, έχοντας μόλις 15 βαθμούς, με 4 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες.

Η ομάδα του Άλαν Πάρντιου δείχνει να μην έχει… πυξίδα, ταυτότητα και προσανατολισμό, κάνει μισό βήμα μπροστά και δυο πίσω, χωρίς να παρουσιάσει αυτό που την διέκρινε τα προηγούμενα χρόνια: τη συνοχή και την εικόνα “ομάδας”. Βασίζεται σε μεμονωμένες αγωνιστικές εξάρσεις κάποιων παικτών, υστερώντας σε πολλά σημεία, ειδικότερα σε μια χρονιά όπου πίστευε ότι θα πρωταγωνιστήσει στην κορυφή.

Κόντρα στον Ατρόμητο είχε να επιδείξει το γεγονός ότι δεν δέχθηκε γκολ, μετά από έξι αγώνες, χάρις κυρίως στην ακόμη μία καλή εμφάνιση του Κουέστα, είχε τον έλεγχο και την κατοχή, αλλά αναλώθηκε σε μια φλύαρη και ανούσια κυκλοφορία της μπάλας. Του έλειπε το γκολ, αποδείχθηκε φλύαρος επιθετικά κι όταν απείλησε, έχασε χαρακτηριστικές ευκαιρίες για γκολ.

Όσο κι αν προσπάθησε το αποτέλεσμα δεν δικαίωσε τον Άρη δημιουργώντας δικαιολογημένα, έναν μεγάλο προβληματισμό στις τάξεις του κόσμου.

Ο Άρης έχει δυο παιχνίδια ακόμη, με Λαμία και ΠΑΣ Γιάννινα, μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου, θέλει να ολοκληρώσει αμβλύνοντας τις εντυπώσεις και να αναζητήσει την αγωνιστική του ταυτότητα και πυξίδα…

To Top