Τι είδαμε και τι δεν είδαμε από τον Άρη! Μια η “λαϊκή επιταγή”: Πρέπει να προχωρήσει. Επιβάλλεται, δεν αναβάλλεται!

Ο Άρης βρίσκεται με το «καλημέρα» σε μειονεκτική θέση. Δυο ήττες σε δυο αγώνες αποτελούν αφορμή προβληματισμού και επιβάλλουν την ανάγκη για να βρεθεί άμεσα λύση.

Τι είδαμε και με την Καλλονή και τι δεν είδαμε;

1. Είδαμε μια ομάδα που δεν ξεπέρασε το… σοκ του ξαφνικού γκολ στην πρώτη στημένη φάση, εκεί όπου δεν έδειξε αντανακλαστικά (την ώρα που φωνές για παράβαση οδηγούν σε λανθασμένες και παρωχημένες τακτικές του παρελθόντος και αποπροσανατολίζουν στην παρούσα φάση).

Δεν είδαμε μια ομάδα με καθαρό μυαλό να αντιδράει και να κάνει το (όποιο) παιχνίδι της, έστω και κάτω από την πίεση του 0-1.

2. Είδαμε τον προπονητή Γιάννη Χατζηνικολάου στην προσπάθειά του να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, περισσότερο την μπέρδεψε, παρά τη βοήθησε. Η ταυτόχρονη παρουσία Μανιά και Αγγελούδη «φωνάζει» ότι δεν μπορεί να περπατήσει. Η «θυσία» του Έλσνερ στο 58’ θα μπορούσε να είχε δώσει τη θέση της με μια ενδεχόμενη και πιο ορθολογική αποχώρηση ενός στόπερ και άλλα πολλά σε επίπεδο τακτικής που οι… προπονητές της κερκίδας θα μπορούσαν να σημειώσουν και θεωρητικά να άλλαζαν τον ρου του αγώνα.

Δεν είδαμε τον προπονητή του Άρη να δίνει με ψυχραιμία λύσεις που θα άλλαζαν ή έστω θα βελτίωναν την εικόνα της ομάδας.

3. Είδαμε την τύχη να του γυρνάει την πλάτη για μια ακόμη φορά και σε συνδυασμό με την έλλειψη τόλμης και καθαρού μυαλού να αποτελούν σοβαρά μειονεκτήματα για τους κίτρινους.

Δεν είδαμε η τύχη να “βάζει πλάτη”. Αλλά, πότε το είδαμε αυτό στον Άρη;

4. Είδαμε την έλλειψη αυτοπεποίθησης σε πολλές ενέργειες των παικτών του Άρη. Ο Άρης, ο οποίος λόγω του… πάρτι που έγινε τα προηγούμενα χρόνια έφτασε με 32 εκατομμύρια ευρώ χρέη να είναι χωρίς αδειοδότηση και με παίκτες κάτω των 23 χρόνων.

Δεν είδαμε τη σιγουριά που πρέπει να δίνει ο πάγκος και την καθοδήγηση. Αυτήν την αυτοπεποίθηση πρέπει να την εμφυσήσει ο πάγκος, άμεσα και με σαφήνεια, ειδικά σε αυτά τα νέα παιδιά.

5.  Είδαμε την ομάδα να είναι ανέτοιμη, αν και συμπληρώνει πάνω από δυο μήνες προετοιμασία.

Δεν είδαμε ένα συμπαγές σύνολο, το οποίο μετά από τη δουλειά που έγινε να θυμίζει τουλάχιστον ομάδα…

Με απλά λόγια, ο Άρης ξεκίνησε στραβά. Το λένε τα αποτελέσματα. Είναι προ των πυλών η 3η αγωνιστική σε ένα πρωτάθλημα 34 «στροφών». Επιβάλλεται η εγρήγορση και η ανησυχία, όχι όμως ο αφορισμός και η καταστροφολογία.

Όπως επιβάλλεται ο προβληματισμός, ο οποίος μέσα από ψύχραιμες αποφάσεις θα δώσει λύσεις.

Ο Αρης πρέπει να προχωρήσει. Επιβάλλεται, δεν αναβάλλεται! Αυτή είναι η “λαϊκή επιταγή”.

To Top