ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Προβληματισμός για την επιθετική αφλογιστία του Άρη – Τι λένε οι αριθμοί

Ο Άρης εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρό επιθετικό πρόβλημα. Δεν είναι μόνο η χαμηλή παραγωγικότητα και οι 74,4 πόντοι, που πετυχαίνει, κατά μέσο όρο στις οκτώ πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και οι 70,6 πόντοι στο EuroCup, αλλά ο τρόπος ανάπτυξης της ομάδας.

Λείπουν οι ιδέες, οι αυτοματισμοί και οι συνεργασίες και η δικαιολογία της νέας ομάδας, με τα πολλά νέα πρόσωπα δεν στέκεται πλέον, καθώς συμπληρώνονται δύο μήνες από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου.

Οι κιτρινόμαυροι βασίζονται ως επί το πλείστον στην ικανότητα και το ταλέντο συγκεκριμένων παικτών, όπως ο Τολιόπουλος και ο Γκάλινατ. Παράδειγμα το χθεσινό παιχνίδι με τον Προμηθέα, όπου η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη σκόραρε 50 πόντους μέχρι το 34’ και 23 από εκείνο το σημείο έως το τέλος.

Όταν κερδίζει ο Άρης, αυτό γίνεται, μέσα από την αμυντική λειτουργία του και αν απέναντί του βρεθεί ομάδα με έφεση στο επιθετικό παιχνίδι, όπως ο Προμηθέας ή η Ουλμ τότε συναντά μεγάλες δυσκολίες και δεν αρκεί η ένταση στην μια πλευρά του παρκέ. Ζητείται άμεσα αντίδραση και βελτίωση στον επιθετικό τομέα

To Top