Προβληματισμός για τη… σκιά του Καστίγιο

Μέσα στους λόγους της αγωνιστικής μετριότητας του Άρη μια σημαντική θέση καταλαμβάνει η χαμηλή σε προσφορά απόδοση του Νέρι Καστίγιο. Δικαιολογημένος ο προβληματισμός που υπάρχει για τη… σκιά του 27χρονου ποδοσφαιριστή και την απουσία προσφοράς του στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Άρης επένδυσε πολλά στον Καστίγιο, προσφέροντας του ένα υψηλότατο συμβόλαιο για τα ελληνικά δεδομένα και το υψηλότερο που καλείται να ανταποκριθεί ο ίδιος ο σύλλογος σε καιρούς εξαιρετικά δύσκολους. Κάτι που αναγνώρισε, είναι η αλήθεια και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, σε θεωρητικό επίπεδο, από την πρώτη στιγμή της συμφωνίας. Γιατί η ανταπόκριση σε πρακτικό επίπεδο είναι κατώτερη των προσδοκιών.

Αγωνιστικά, μάλιστα και ο Σάκης Τσιώλης ανέδειξε τη σημασία της παρουσίας του Καστίγιο στην ομάδα, προσπάθησε να τον τονώσει ψυχολογικά για τη «μεγάλη επιστροφή» στην αγωνιστική δράση, τον έχρισε αρχηγό, τον στήριξε σε πρόσφατη περίοδο κρίσης στα αποδυτήρια της ομάδας. Το αποτέλεσμα δεν έχει δικαιώσει ούτε τη διοίκηση που έκανε σημαντικές θυσίες, ούτε τον προπονητή που «έχτισε» πάνω του.

Σίγουρα δεν έχει δικαιώσει και τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος με τη σειρά του μέσα από τον Άρη προείδε ως δική του ευκαιρία να επανέλθει σε πρωταγωνιστικό ρόλο, την συνεργασία με τους κίτρινους.

Το αγωνιστικό ντεφορμάρισμα του Νέρι, προκαλεί τον προβληματισμό σε όλους. Σίγουρα έγιναν από το καλοκαίρι κάποια γεγονότα που αν είχαν αποφευχθεί με ευελιξία, θα είχαν βοηθήσει όλους προς το καλύτερο και – γιατί όχι – θα είχαν αποτρέψει μια εσωτερική τριβή και φθορά. Θα είχαν αποτρέψει έναν εκνευρισμό που εκπέμπει και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής και όπως είναι φυσικό μεταδίδεται γύρω του, προκαλώντας τις αντιδράσεις ακόμη και της κερκίδας. Στο ποδόσφαιρο όμως, δεν υπάρχουν αν και όσοι καλούνται να μπουν στο χορτάρι, φορώντας τη φανέλα του Άρη, θα πρέπει να ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο για τον κοινό στόχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σάκης Τσιώλης είναι διατεθειμένος να έχει μια συζήτηση με τον Καστίγιο, σε μια (ακόμη) προσπάθεια να κεντρίσει τον ποδοσφαιρικό του εγωισμό προς όφελος της ομάδας. Συζήτηση που αναμένεται να γίνει με την επιστροφή της ομάδας στις προπονήσεις από την Τετάρτη. Από κει και πέρα, ο Θεσσαλός τεχνικός, έχοντας πάρει και τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης για να κάνει ό,τι νομίζει προκειμένου να επαναφέρει «ηλεκτροσόκ» στην ομάδα, δεν αποκλείεται να στείλει ένα μήνυμα στον ίδιο τον Καστίγιο, αλλά και στην υπόλοιπη ομάδα, αφήνοντάς τον εκτός ενδεκάδας στο παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Άλλωστε, ο αγώνας στο ΟΑΚΑ θεωρείται και είναι εξόχως καθοριστικός. Για όλους…

To Top