ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Προδρόμου: «Όσο ζω θα ακούγεται το όνομα του Άρη, ευχαριστώ τον κόσμο»

Στο Yellow Radio 101,7 μίλησε ο ασημένιος Παραολυμπιονικής Θανάσης Προδρόμου, που τίμησε την χώρα στο άλμα εις μήκος με την «κιτρινόμαυρη» ψυχή του.

«Ίσως είμαι το πιο τρελό αρειανάκι που έχετε γνωρίσει! Ας ξεκινήσουμε με αυτό, από τότε που γεννήθηκα ήμουν φτιαγμένος για να είμαι αρειανός».

Η στιγμή που βοήθησε τον Μαλαισιανό αθλητή: Η στιγμή του τραυματισμού του αθλητή είναι το 5ο άλμα που έκανε ο Μαλαισιανός, εγώ επειδή ο προπονητής μου δεν ήταν μαζί μου, ήμουν στην κερκίδα, προσπαθούσα να επικοινωνήσω με τους ανθρώπους που μιλούσαν με τον προπονητή μου και με έβλεπε λάιβ για να μου δώσει κάποιες εντολές. Εκείνη την στιγμή έβλεπα το άλμα του Μαλαισιανού, περίμενα τις εντολές και τον είδα να πέφτει με πολύ άσχημο τρόπο μέσα στο χώμα. Αμέσως δεν σκέφτηκα τίποτα, όπως δεν θα σκεφτόμουν και για κανέναν που θα το πάθαινε αυτό, έτρεξα δίπλα του για να δω τι έχει συμβεί και όταν κατάλαβα ότι ήταν ένας σοβαρός τραυματισμός στον προσαγωγό, κάλεσα τους γιατρούς και περίμενα δίπλα του για να δω ότι όντως είναι καλά.

Η έγνοια προς τους συναθλητές του: Εκείνη την ώρα είσαι άνθρωπος πρώτα και μετά συναγωνίζεσαι μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Για αυτό είπα, πως όποιος και να το πάθαινε, είτε ήταν ο πρώτος αθλητής, είτε ήταν ο τελευταίος, εγώ θα έτρεχα να βοηθήσω, πράγμα που κάνω και στην ζωή μου. Δηλαδή αν ήμουν στο γήπεδο και συνέβαινε, θα είχα ακριβώς την ίδια αντίδραση.

Το μετάλλιο δεν έχει όση αξία όσο έχει η αναγνώριση από τον κόσμο: Δέχτηκα πάρα πολλά μηνύματα και πραγματικά οι Μαλαισιανοί πρέπει να είναι πολύ καλοί άνθρωποι, γιατί έχουν κατακλείσει το Instagram μου, στέλνουν μηνύματα, με στέλνουν μηνύματα στο email μου και προσωπικά. Είναι απίστευτο σίγουρα, Έλληνες, επίσης, μου στέλνουν πολλά ευχαριστήρια μηνύματα. Θα ήθελα να αφιερώσω πρώτα από όλα στην Ελλάδα αυτή την νίκη, στους δικούς μου ανθρώπους που με στηρίζουν και είναι δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια, η οικογένεια μου, ο θείος μου που αν δεν ήταν και αυτός δεν θα είχα ξεκινήσει ποτέ τον αθλητισμό, ο κύριος Δημήτρης Μιχαηλίδης. Αν δεν ήταν ο θείος μου είναι πολύ πιθανό να μην μιλούσαμε αυτή την στιγμή και να μην είχα φτάσει σε αυτό το σημείο. Από εκεί και πέρα, ο προπονητής μου που με αναγνώρισε από το σχολείο, είναι ο Ανέστης ο Ματαρτζίδης που τον έχω σαν πατέρα μου, δεν θα αλλάξω ποτέ προπονητή. Αφιερώνω πρώτα αυτή την νίκη στην Ελλάδα, μετά στην οικογένεια μου και στους αγαπημένους μου ανθρώπους και μετά μπορώ να πω σίγουρα σε όλους τους αρειανούς που θα χαρούν λίγο παραπάνω που είμαι κομμάτι της κερκίδας του Άρη. Έχω κάθε χρόνο διαρκείας στην Θύρα 9, είμαι λάτρης του ποδοσφαίρου και μ’ αρέσει να το βλέπω.

Οι αρειανοί στους Παραολυμπιακούς ήταν πολύ, μαζί και ο Σάκης Κωνσταντινίδης: Ο Στράτος ο Νικολαΐδης είναι επίσης αρειανός, που βγήκε και αυτός τρίτος στην σφαιροβολία, είναι και αυτός κομμάτι του συλλόγου και είχα φέρει κάποιες σημαίες του Άρη που έχω, είχα μιλήσει με την ομοσπονδία και μου είπαν πως καλό θα ήταν να κάνω μία προώθηση εφόσον είμαι αρειανός, αλλά να είναι διακριτική. Δεν ήθελα να κρεμάσω σημαίες έξω από τα δωμάτια. Φόρεσα την μπλούζα του Super 3 που είχα πάρει πρόσφατα στον τελευταίο αγώνα από τον ευρωπαϊκό με την Μόλντε και δεν μπορούσα να μην εκφράσω την αγάπη μου στην Ιαπωνία και στο Τόκυο, στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες. Ήθελα να δείξω μέχρι εκεί πως η «κιτρινόμαυρη» ψυχή, χτυπάει δυνατά.

Σχετικά με μηνύματα αγάπης και χορηγείες που δέχθηκε ο αθλητής: Δεν έχουμε ανάγκη από τους αθλητές και μιλάω για όλους τους αθλητές, να γίνουμε διάσημοι, έχουμε ανάγκη να μας στηρίξει η πολιτεία, να έχουμε κάποιους ανθρώπους δίπλα μας, ώστε να μπορέσουμε να επενδύσουμε στους εαυτούς μας, να γίνουμε καλύτεροι και να φτάσουμε την Ελλάδα ακόμη ψηλότερα.

Η αγάπη του για τον Άρη: Το όνομα του Άρη θα ακούγεται όσο ζω και περπατάω και όσο εκπροσωπώ αυτή την χώρα εγώ, να είστε σίγουροι πως όπου και να βρίσκομαι, ότι μεγάλη επιτυχία και να κάνω, θα ακούγεται το όνομα του Άρη.

Πόσο δύσκολο είναι να είσαι αθλητής Παραολυμπιακών Αγώνων; Χρειάζεται να αγαπάς αυτό που κάνεις, σε όλα τα πράγματα. Για εμάς που είμαστε στην παρολυμπιάδα είναι πιο δύσκολο, γιατί είμαστε άτομα που πρέπει να ξεπεράσουν και κάποια προβλήματα που αντιμετωπίζουν, μεγαλύτερα από τους αρτιμελείς. Για εμένα μέχρι στιγμής ήταν πολύ δύσκολο γιατί ήταν ερασσιτεχνικά τα βήματα που έκανα. Κατάφερα να μπω στην Ολυμπιάδα με το πρόβλημα με μαθησιακές δυσκολίες που έχω, το έχω από το σχολείο και από μικρός. Έτσι, σίγουρα με βοήθησε πάρα πολύ η οικογένεια μου. Ανήκω προς το παρόν στον Τρίτωνα, με βοηθάει ο σύλλογος που είμαι, αλλά θα ήθελα να βρίσκομαι στον Άρη και αν φοράω τα χρώματα του συλλόγου, σίγουρα η καρδιά θα με πηγαίνει ακόμα περισσότερο. Όσο έχω υγεία, υπόσχομαι σε οποιονδήποτε με γνωρίζει, ότι θα παλεύω γιατί αγαπώ πραγματικά αυτό που κάνω. Θα βελτιώνομαι κάθε χρόνο.

Σχετικά με την επικείμενη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας: Είμαι στον δρόμο προς το αεροδρόμιο, 3 παρά τέταρτο πετάμε για Αθήνα και θα μας τιμήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που τον ευχαριστούμε πάρα πολύ. Αν δεν αφαιρέσουν εκείνοι το μείον  6, θα τους κάνουμε εμείς να το αφαιρέσουν με το ζόρι! Δεσμεύομαι στο πιο σημαντικό πράγμα που μπορώ να δεσμευτώ σε οποιονδήποτε αρειανό, ότι μπορώ να κανονίσω με τους άλλους δύο αρειανούς – εφόσον συμφωνήσουν και αυτοί -, να κατέβουμε μαζί με τα μετάλλια στον πρώτο επίσημο αγώνα της ομάδας μας. Θα βρισκόμαστε εκεί, θα μιλήσω μαζί τους. Αυτό θα συμβεί σίγουρα, θα ενημερώσω και τα άλλα δύο παιδιά και πιστεύω ότι και αυτοί θα βρίσκονται μαζί μας στον πρώτο επίσημο αγώνα.

Τέλος, το πρωτάθλημα θα έρθει στον Άρη; Με την ομάδα που έχουμε φέτος, αν όλα κριθούν στο γήπεδο, το πρωτάθλημα θα πρέπει να το διεκδικήσουμε στα ίσια. Δεν έχουμε να φοβηθούμε από καμία τίποτα, βλέπουμε και το επίπεδο των άλλων ομάδων και νομίζω πως αν κριθεί στο χορτάρι και είμαστε δυνατοί αγωνιστικά, στην κερκίδα που ήμασταν πάντα θα είμαστε. Πάμε για πάρα πολύ μεγάλα πράγματα φέτος. Όποιος δεν πιστεύει πραγματικά πως όλα γίνονται, μπορεί να επικοινωνήσει προσωπικά μαζί μου, να του δώσω να καταλάβει με τη δύναμη ψυχής που έχω και με όλα αυτά που έχω καταφέρει και προσπαθώ και τα καταφέρνω στην πορεία, ότι άμα πιστεύουμε στον εαυτό μας και αγαπάμε αυτό που κάνουμε, ότι και να θέλουμε μπορούμε να το καταφέρουμε.

To Top