ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Προετοιμάζεται για την πρόκριση ο Άρης! Οι σκέψεις για αλλαγές και η δυσκολία του ματς…

Εβδομάδα… Ευρώπης για τον Άρη, καθώς την Πέμπτη υποδέχεται την Κόλος Κοβαλίβκα στο “Κλεάνθης Βικελίδης” με μοναδικό στόχο την πρόκριση στον γ΄προκριματικό γύρο του Europa League.

Οι “κιτρινόμαυροι” ανεβάζουν ρυθμούς στην προετοιμασία τους για τον συγκεκριμένο ευρωπαϊκό αγώνα, προκειμένου να εμφανιστούν όσο πιο έτοιμοι μπορούν.

Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η προοπτική που υπάρχει πλέον του να αλλάξει πράγματα ο Ένινγκ, μετά το κακό πρώτο ημίχρονο με την Λαμία την περασμένη Παρασκευή στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Το 4-3-3 και η παρουσία κάποιων παικτών “μπλόκαρε” τον Άρη που βρήκε τις λύσεις στο δεύτερο ημίχρονο, όταν άλλαξε το σύστημα και μπήκαν στο ματς οι Λόπεθ και Μπερτόγλιο, για να φτάσει στην ολική ανατροπή και τη νίκη.

Ο Γερμανός προπονητής δεν συνηθίζει στις παρεμβάσεις στις βασικές του επιλογές, όμως το ματς με την Λαμία ήταν το καλύτερο παράδειγμα στο τι πρέπει να αποφεύγει ο Άρης φέτος και έτσι όλα δείχνουν πως θα στραφεί στο 4-2-3-1.

Ναι μεν η Κόλος Κοβαλίβκα είναι μία άγνωστη ευρωπαϊκά ομάδα, ωστόσο, πρόκειται για ένα ματς προκριματικών του Europa league, στο οποίο δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος και πάντα εγκυμονούν κίνδυνοι. Ειδικά φέτος, που όλα παίζονται σε ένα βράδυ και δεν υπάρχει η πολυτέλεια της ρεβάνς.

Ο Άρης οφείλει να είναι πολύ προσεκτικός, να προετοιμαστεί κατάλληλα και να μην κάνει τα λάθη που έκανε κόντρα στην Λαμία, γιατί δεν αποκλείεται να τα πληρώσει ακόμα περισσότερο.

Παίζοντας στην έδρα του, έχει το πλεονέκτημα έναντι του αντιπάλου του, κάτι που γνωρίζει πολύ καλά ο Ένινγκ που θέλει η ομάδα του να “καθαρίσει” την πρόκριση από νωρίς και να μην μπει σε περιπέτειες.

To Top