Προκάλεσε πανικό αλλά αστειεύτηκε με την αγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Elon Musk

Λίγες ώρες ήταν αρκετές για να προκαλέσει πανικό στους φίλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μια ανάρτηση του Elon Musk στο twitter.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου έγραψε πως αγοράζει τους “κόκκινους διαβόλους” και παραλίγο να… πέσει το διαδίκτυο. Ωστόσο, λίγο αργότερα σε νέα του ανάρτηση έσπευσε να εξηγήσει πως επρόκειτο περί αστείου, απαντώντας σε χρήστη που τον ρώτησε αν μιλά σοβαρά πως «όχι, είναι ένα παλιό αστείο στο Twitter, δεν αγοράζω καμία ομάδα».

Με περιουσία γύρω στα 265 δισεκατομμύρια δολάρια πάντως, ο Musk θα μπορούσε, πιθανότατα, να αγοράσει μπόλικες ομάδες αν ποτέ το πάρει απόφαση.

Ο αγγλικός σύλλογος, εισηγμένος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εδώ και δέκα χρόνια, έχει κεφαλαιοποίηση 2,08 δισ. δολάρια. Η μετοχή του, έκλεισε την Τρίτη στα 12,78 δολάρια (+0,08%), ενώ έχασε 2,11% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά το κλείσιμο.

Παρά το γεγονός, ότι κανένας μέτοχος δεν κατέχει πλειοψηφικό πακέτο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ελέγχεται από τα έξι παιδιά του Αμερικανού επιχειρηματία Μάλκολμ Γκλέιζερ, ο οποίος ανέλαβε την εταιρεία το 2005 πριν πεθάνει το 2014.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο πρόσφατα, ο Μασκ πούλησε μετοχές αξίας σχεδόν επτά δισεκατομμυρίων δολαρίων, στον όμιλο αυτοκινήτων Tesla, ενώ βρίσκεται εν μέσω δικαστικής διαμάχης για το αποτυχημένο σχέδιο εξαγοράς του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, Twitter.

To Top