Προκαλεί η «Fanatik»: Αμφισβητεί τη Γενοκτονία των Ποντίων και γράφει για «διπλή χαρά στο τουρκικό έθνος στις 19 Μαΐου»

Ρεπορτάζ με πολιτική χροιά αμφισβητώντας ανοικτά τη Γενοκτονία των Ποντίων από την αθλητική εφημερίδα «Fanatik» για τον ημιτελικό της Ευρωλίγκα ανάμεσα στην Εφές και τον Ολυμπιακό.

«Στον τελικό η Εφές», είναι ο τίτλος της κορυφαίας αθλητικής ιστοσελίδας της Τουρκίας, «sporx.com» που στο ρεπορτάζ της για το ματς αναφέρει πως «με τρίποντο του Μίσιτς στο τελευταίο σουτ η Εφές προκρίθηκε στον τελικό της Ευρωλίγκα για 3η σερί σεζόν».

Η νίκη της Εφές με 77-74 επί του Ολυμπιακού στο Final 4 του Βελιγραδίου αποτέλεσε και το πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα της κορυφαίας σε κυκλοφορία πολιτικής εφημερίδας, «Hurriyet». «Η Εφές στον τελικό. «Έριξε» τον Ολυμπιακό στο τελευταίο σουτ», αναφέρει. Ενώ σε περίοπτη θέση βρίσκεται και στη Sabah. «Για ακόμη μία φορά στον τελικό η Εφές, δεν άφησε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό», είναι χαρακτηριστικά ο τίτλος της.

Πολιτική χροιά στην επικράτηση της Εφές δίνει η Fanatik. Ναι μεν ο τίτλος του ματς είναι καθαρά αθλητικός αναφέροντας «η Εφές στον τελικό», ωστόσο στο ρεπορτάζ του ματς αναφέρει πως «η Εφές έδωσε λόγο για διπλό γλέντι στο τουρκικό έθνος σήμερα 19 Μαΐου». Ως γνωστόν η σημερινή μέρα η εθνική εορτή για τους Τούρκους.

Οι γείτονες τη γιορτάζουν ως την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα εναντίον των συμμαχικών δυνάμεων. Είναι η ημέρα απόβασης του Μουσταφά Κεμάλ στην Αμισό και γιορτάζεται ως Ημέρα Μνήμης του Μουσταφά Κεμάλ και ως Γιορτή Νεολαίας και Αθλητισμού. Την ώρα που στη χώρα μας τιμούμε τη μνήμη των Ποντίων και τη γενοκτονία που υπέστησαν.

 


To Top