Προκλητικός ο Ερντογάν: «Ψευτόμαγκες στο Αιγαίο – Είμαστε έτοιμοι για όλα»

Νέες προκλητικές δηλώσεις έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος σε αυτές εκανε λόγο «ψευτόμαγκες στο Αιγαίο» ενώ μεταξύ άλλων τόνισε ότι «η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα θα πάρει αυτό που δικαιούται». Ολοένα και πιο επιθετική κάνει την στάση του ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Σε εκδήλωση που έγινε με αφορμή της επέτειο της μάχης του Μαντζικέρτ έκανε λόγο  «ψευτόμαγκες στο Αιγαίο», ενώ στην συνέχια τόνισε ότι η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα θα πάρει αυτό που δικαιούται».

«Εκείνοι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν σε άθλια κατάσταση την Ανατολία πριν από έναν αιώνα τώρα κάνουν ψευτομαγκιές στο Αιγαίο και δεν είναι παρά μια ψυχολογική αντίδραση ότι σφυρίζουν στο νεκροταφείο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι: «Εκείνοι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν σε άθλια κατάσταση την Ανατολία πριν από έναν αιώνα τώρα κάνουν ψευτομαγκιές στο Αιγαίο και δεν είναι παρά μια ψυχολογική αντίδραση ότι σφυρίζουν στο νεκροταφείο».

Στην συνέχεια των λεγομένων του σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής:  «Όλοι θέλουμε να γνωρίζουν ότι η Τουρκία δεν είναι μία χώρα πλέον που μπορούν να δοκιμάζουν την υπομονή της, την αποφασιστικότητά της, τις δυνατότητές της και την τόλμη της. Αν λέμε ότι μπορούμε να το κάνουμε, το κάνουμε και πληρώνουμε το τίμημα. Όποιος θέλει να βγει μπροστά μας και να πληρώσει το τίμημα, ορίστε ας έρθει. Διαφορετικά, ας τραβηχτούν από μπροστά μας, να κοιτάξουμε τη δουλειά μας», για να προσθέσει ότι: «Η κληρονομιά του Βυζαντίου πέρασε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία με τον Σουλτάνο Μωάμεθ τον Πορθητή. Όσοι δεν αξίζουν να λέγονται καν κληρονόμοι του Βυζαντίου, παίρνοντας πίσω τους τους Ευρωπαίους, είναι σημάδι ότι επιδιώκουν την αδικία, την παρανομία και την πειρατεία και δεν μπορούν να πάρουν μαθήματα από την ιστορία».

Ολοκληρώνοντας τα λεγόμενα του με βλέμμα εμφανώς στραμμένο στην Ελλάδα ανέφερε: «Καλούμε τους συνομιλητές μας να συνέλθουν και να ξεχωρίσουν τα λάθη που θα τους οδηγήσουν στην καταστροφή».

 

To Top