Προκρίθηκαν Βραζιλία και Περού στα ημιτελικά του Copa America (videos)

Τα… χρειάστηκε η Βραζιλία η οποία άντεξε στην πίεση της Χιλής μετά την αποβολή του Γκαμπριέλ Ζεσούς και κράτησε το 1-0 του Πακετά (από το 46′) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Copa America.

Stoiximan Master με 10.000€ κάθε μέρα εντελώς δωρεάν* & με μόνο 2 σωστές προβλέψεις! *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Τρία λεπτά αργότερα ο Γκαμπριέλ Ζεσούς με ένα «δολοφονικό» χτύπημα στον Μένα, αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη και η Χιλή ουσιαστικά μπήκε στο παιχνίδι, μιας και έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα πίεσε για την ισοφάριση. Ο Έμερσον όμως όποτε χρειάστηκε φώναξε παρών και κράτησε το μηδέν για την εστία του.

Πλέον η “Σελεσάο” θα αντιμετωπίσει το Περού το οποίο κατάφερε να αφήσει εκτός διοργάνωσης την Παραγουάη στη διαδικασία των πέναλτι με 4-3 (3-3 ο κανονικός αγώνας).

Η Παραγουάη προηγήθηκε στο 11ο λεπτό με τον Γκόμεζ αλλά το Περού ισοφάρισε με τον Λαπαντούλα σε 1-1 στο 21ο λεπτό. Ο ίδιος παίκτης ολοκλήρωσε την ανατροπή κάνοντας το 2-1 στο 40ο λεπτό ενώ ο σκόρερ της Παραγουάης Γκόμεζ, αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, έχοντας δεχθεί την πρώτη κίτρινη στο 42ο λεπτό.

Στο δεύτερο μέρος η Παραγουάη ισοφάρισε (2-2) με τον Ζούνιορ Αλόνσο στο 54ο λεπτό. Το Περού με παίκτη παραπάνω, πίεσε για την νίκη και προηγήθηκε εκ νέου με 3-2 χάρη σε γκολ του Γιοτούν στο 80ο λεπτό. Η αριθμητική ισορροπία επανήλθε στο 85ο λεπτό όταν ο Καρίγιο αποβλήθηκε για το Περού, με την Παραγουάη να πιέζει για την ισοφάριση. Αυτή ήρθε στο 90ο λεπτό με τον Άβαλος ο οποίος έκανε το 3-3 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Έτσι οδηγηθήκαμε στη διαδικασία της παράτασης όπου δεν άλλαξε κάτι και μοιραία πήγαμε στα πέναλτι. Η Παραγουάη έχασε το έκτο, σε αντίθεση με το Περού που ευστόχησε με τον Μιγκέλ Τραούκο να είναι ο “ήρωας” κάνοντας το 4-3 και δίνοντας την πρόκριση στα ημιτελικά του Copa America.

To Top