ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προκρίθηκαν στους 16 Ισπανία, Ελβετία, νίκησε κι ελπίζει η Αλβανία

H Αλβανία πέτυχε την πρώτη της νίκη σε τελική φάση Euro (1-0) κόντρα στη Ρουμανία, χάνοντας ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ και ως 3η του Α’ ομίλου μπορεί να ελπίζει σε πρόκριση στους «16».

Η ομάδα του Ντε Μπιάζι πατώντας πάνω στις θετικές εμφανίσεις των προηγούμενων δύο αγώνων στη διοργάνωση, κατέστρωσε το τέλειο πλάνο «εξόντωσης» των Ρουμάνων και αφού βρήκε το γκολ με την κεφαλιά του Σαντίκου στο 43’ δεν είχε –όπως αποδείχθηκε- κανένα πρόβλημα να επικρατήσει των Ρουμάνων.

Η Ρουμανία το μόνο που κατάφερε ήταν στο 76’ να φτάσει πολύ κοντά στο γκολ, αλλά το σουτ του Αντόνε «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μπερίσα, με το 1-0 να παραμένει και την ομάδα του Άνχελ Ιορντανέσκου να τερματίζει στην τελευταία θέση, εικόνα που μάλλον της άρμοζε με βάση τα όσα έδειξε στη διοργάνωση.

Η βαθμολογία στον 1ο όμιλο:

1. Γαλλία 7 (4-1)
2. Ελβετία 5 (2-1)
3. Αλβανία 3 (1-3)
4. Ρουμανία 1 (2-3)

Μαζί στους «16» του Euro συνεχίζουν Γάλλοι και Ελβετοί. Δίχτυ δεν κουνήθηκε στο «Πιερ Μορουά» της Λιλ (0-0) κι έτσι οι «τρικολόρ» πήραν το πρώτο εισιτήριο του 1ου ομίλου και η ομάδα του Πέτκοβιτς το δεύτερο.

Καλύτερη εικόνα στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης για την Ελβετία, που είχε σταθερά την κατοχή της μπάλας και κρατούσε σε εγρήγορση την αντίπαλη άμυνα. Κακό πρόσωπο για την ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν, που όμως στάθηκε άτυχη αφού τρεις φορές σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Ζόμερ.

To Top