Προκρίθηκε στα πέναλτι η Άρσεναλ σε βάρος της Πόρτο

Με τον τρομερό Νταβίντ Ράγια να πιάνει δύο πέναλτι, η Άρσεναλ επικράτησε με 4-2 της Πόρτο στα πέναλτι μετά το 1-0 σε 120′ αγώνα και πέταξε για τα προημιτελικά του Champions League!

Στο 41’ ο Έντεγκααρντ απέφυγε ωραία δύο παίκτες και έκανε απίθανη κάθετη πάσα στον Τροσάρντ, ο οποίος με ψύχραιμο και ιδανικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

ο 1-0 έμελλε να μείνει έως τη λήξη του 90λεπτου με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση.

Στον έξτρα χρόνο η Άρσεναλ έδειξε να έχει περισσότερες δυνάμεις από την Πόρτο, έδειξε να το θέλει, να το παλεύει, αλλά να μην μπορεί. Το 1-0 παρέμενε με την Άρσεναλ στο 110′ να αγγίζει το 2-0 με τον Οτάβιο να βάζει την κόντρα την τελευταία στιγμή στον Σάκα σώζοντας την Πόρτο. To σκορ έμεινε ως είχε με αποτέλεσμα το ματς να οδηγείται και στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι. Ήταν, πλέον, το πρώτο παιχνίδι στο Champions League που θα κρινόταν στα πέναλτι έπειτα από μια οκταετία και τον τελικό της διοργάνωσης ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο Όντεγκααρντ έκανε το 1-0 για την Άρσεναλ για να ισοφαρίσει η Πόρτο με τον Πεπέ. Ο Χάβερτς έκανε το 2-1 για τους Άγγλους με τους «δράκους» να αστοχούν με τον Βέντελ. Ο Σάκα έκανε το 3-1, με τον Γκρούγιτς να μειώνει σε 3-2. O Ράις νίκησε τον Κόστα, έκανε το 4-2 με τον Γκαλένο να αστοχεί και την Άρσεναλ να παίρνει την πρόκριση.

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα, 4-3-3): Ράγια – Γουάιτ, Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Κίβιορ (106′ Ζιντσένκο) – Όντεγκααρντ, Ράις, Ζορζίνιο (83′ Ζεσούς) – Σάκα, Χάβερτς, Τροσάρ (106′ Ενκέτια).

Πόρτο (Σέρτζιο Κονσεϊσάο, 4-2-3-1): Ντιόγκο Κόστα – Ζοάο Μάριο (86′ Σάντσεθ), Οτάβιο, Πέπε, Βέντελ – Νίκο Γκονζάλεθ (101′ Εουστάκιο), Βαρέλα (90+7′ Γκρούγιτς)- Κονσεϊσάο (101′ Μπόρχες), Πεπέ, Γκαλένο – Εβανίλσον (88′ Ταρεμί).

To Top