Προκρίθηκε ως δεύτερη η ΑΕΚ και θα παίξει με την Τόφας του Πρίφτη (videos)

Η ΑΕΚ άφησε πίσω της το εφιαλτικό ξεκίνημα, όπου βρέθηκε να χάνει με διαφορά 25 πόντων (10-35) και νικώντας την Καρσίγιακα στο άδειο λόγω τιμωρίας κλειστό των Λιοσίων με 80-72 όχι απλώς προκρίθηκε, αλλά πήρε και πλεονέκτημα έδρας. 

Η αθηναϊκή ομάδα, μετά τη νίκη της Βόννης στην Ιταλία επί της Ρέτζιο Εμίλια (66-90) θα προκρινόταν ούτως ή άλλως ως τρίτη, αλλά κάνοντας την μεγάλη ανατροπή και κερδίζοντας την τουρκική ομάδα εξασφάλισε τη δεύτερη θέση, που θα τη φέρει αντιμέτωπη στα play in με την Τόφας του Δημήτρη Πρίφτη. 

Η σειρά θα κριθεί στις δύο νίκες, με την ΑΕΚ να φιλοξενεί το πρώτο ματς στις 3 ή 4 Ιανουαρίου και το τρίτο (αν χρειαστεί) στις 17 ή 18 του μήνα, ενώ θα παίξει στην Προύσα στις 10 ή 11 Ιανουαρίου. Η ομάδα που θα επιβιώσει θα προκριθεί στους «16». Πάντως η ΑΕΚ κουβαλά ακόμη δύο αγωνιστικές τιμωρίας της έδρας τους και αν δεν μειωθεί με έφεση, θα παίξει το πρώτο και αν χρειαστεί το τρίτο ματς δίχως κόσμο. 

Κορυφαίος για την ομάδα του Ηλία Καντζούρη ήταν ο Ακίλ Μίτσελ με 25 πόντους και 14 ριμπάουντ, ενώ Κένι Γουίλιαμς και Γιάνις Στρέλνιεκς πρόσθεσαν από 13 πόντους. Τζέιλον Μπράουν με 17 και ο πρώην της ΑΕΚ, Μπράιαν Ανγκόλα με 11 πόντους πάλεψαν από την Καρσίγιακα που τερμάτισε τρίτη και θα παίξει play in με την Μούρθια έχοντας μειονέκτημα έδρας. 

Τα δεκάλεπτα: 9-20, 24-40, 50-56, 80-72 

To Top