ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΡΟΚΡΙΣΗ… “βρέξει, χιονίσει”, τίποτε άλλο! Αυτό είναι το χρέος του Άρη σε λαό, ιστορία και… σήμα (20:00 – PRESSARIS LIVE)

Από λόγια και υποσχέσεις χάθηκε το μέτρημα. Από συγγνώμες και νέα ξεκινήματα το ίδιο… Ο κόσμος χόρτασε από αυτά… Διψάει για νίκες διακρίσεις, τίτλους. Ο Άρης βρίσκεται σήμερα απέναντι σε ένα και μοναδικό χρέος, που δεν χρειάζεται ούτε «θα», ούτε κουβέντες και “μπλα, μπλα”: το χρέος να προκριθεί σε βάρος της Λαμίας. Χρέος απέναντι στον λαό και στο… σήμα. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο!

Στο ΔΑΚ Λαμίας στις 20:00 απόψε η ομάδα του Άκη Μάντζιου παίζει έναν πρόωρο τελικό, όσο κι αν αυτό ακούγεται χιλιοειπωμένο. Μετά το 0-0 της περασμένης βδομάδας στο Κλεάνθης Βικελίδης, σήμερα θέλει την πρόκριση απέναντι στην Λαμία για να περάσει στα ημιτελικά του κυπέλλου, κερδίζοντας ουσία και ηρεμία να αποδράσει από το τούνελ των συνεχόμενων αρνητικών αποτελεσμάτων και του παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος.

Σήμερα απαιτείται μόνο μια ξεκάθαρη πράξη: η πρόκριση του Άρη κόντρα στη Λαμία, στον κακό του εαυτό, στα όσα νοσηρά διαδραματίζονται σε αυτό το σαθρό ελληνικό ποδοσφαιρικό τοπίο. Ο Άρης δεν έχει πετύχει ούτε νίκη, ούτε γκολ μέσα στο 2022, μετρώντας μια ήττα από Παναθηναϊκό και τρεις λευκές ισοπαλίες, η μια με Απόλλωνα και οι άλλες δυο με την Λαμία.

Προκρίνεται και προχωράει. Διαφορετικά τινάζεται στον αέρα πρόωρα όλη η χρόνια!

Αγωνιστικά ο Άκης Μάντζιος μετράει την επιστροφή του Μαντσίνι και την απώλεια του Τζέγκο. Όπως και στο παιχνίδι του πρωταθλήματος (κάθισε στον πάγκο), παρών είναι και ο Κουέστα, χωρίς πάντως να είναι απόλυτα έτοιμος μετά τον τραυματισμό του. Ο προπονητής του Άρη βρίσκεται και ο ίδιος στην πιο δύσκολη συγκυρία από τότε που ήρθε στον Άρη…  Έχει να διαχειριστεί μια ομάδα που είναι με την πλάτη στον τοίχο, την αγωνιστική κρίση, αλλά και την ψυχολογική πίεση για το αποτέλεσμα. Δικαιολογίες πλέον δεν υπάρχουν, αυτό είναι ξεκάθαρο.

Η αποστολή αποτελείται από 22 ποδοσφαιριστές. Συγκεκριμένα: Κουέστα, Σιαμπάνης, Γκάμα, Γκαρσία, Σάσα, Καμαρά, Ιτούρμπε, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μπερτόγλιο, Σάκιτς, Μαντσίνι, Εντιαγέ, Ματίγια, Σούντγκρεν, Λόπεθ, Γκάνεα, Λούμορ, Δεληζήσης, Μάνος, Μαρμαρίδης, Ασλανίδης.

Η Λαμία θα έχει μια προσθήκη απόψε κόντρα στους κιτρινόμαυρους, αφού ενσωματώθηκε στην αποστολή και ο Μανούσος.

Αναλυτικά η αποστολή: Τρόπουλος, Σαράνοφ, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαρτίνεθ, Σκόνδρας, Βύντρα, Γκόλεμιτς, Μαζουλουξής, Τζανδάρης, Νούνιες, Τιρόνε, Μπεχαράνο, Αραμπούλι, Μανούσος, Καραμάνος, Μπανγκουρά, Νικολόπουλος, Ρόμανιτς και Τσούκαλος.

Διαιτητής: Καραντώνης, με βοηθούς τους Κόλλια, Μωυσιάδη. 4ος ο Ματσούκας. Στο VAR οι Γκάμαρης, Σαμοΐλης.

*** Υπενθυμίζεται ότι στους αγώνες κυπέλλου μετράει το εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση που το παιχνίδι τελειώσει 0-0 θα υπάρξει παράταση κι αν παραμείνει το 0-0, η διαδικασία των πέναλτι.

To Top