Προπονητής Βραζιλίας: “Ο Νεϊμάρ δεν είναι το πρόβλημα, είναι η λύση”

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Βραζιλίας, Τίτε, αναφέρθηκε στον Νεϊμάρ, τονίζοντας πως όσοι προπονητές τον χρησιμοποιών ως εξτρέμ είναι ανόητοι.

Στον απόηχο της έντονης φημολογίας περί αποχώρησης του Νείμάρ από την Παρί Σεν Ζερμέν, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Βραζιλίας, Τίτε, εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στον Βραζιλιάνο, τονίζοντας πως εκείνος είναι η λύση και όχι το πρόβλημα.

“Ο Νεϊμάρ δεν είναι το πρόβλημα, είναι η λύση. Μερικές φορές λένε ότι στο κέντρο θα κάνει περισσότερα λάθη. Σίγουρα, η θέση του τον κάνει να κάνει περισσότερα λάθη, αλλά όταν είναι δημιουργικός θα είναι και καθοριστικός”.

Όταν ο Τίτε ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της εθνικής Βραζιλίας το 2016, ο Νεϊμάρ ήταν ο αριστερός εξτρέμ της ομάδας. Στη συνέντευξή του στο Globoesporte υποστήριξε πως για εκείνον είναι ανόητος όποιος προπονητής τον χρησιμοποιεί στα άκρα και δεν εκμεταλλεύεται τα χαρακτηριστικά του για το κέντρο.

“Αν ένας προπονητής τοποθετήσει τον Νεϊμάρ στα άκρα, θα τον αποκαλώ ανόητο. Ένας παίκτης με αυτά τα χαρακτηριστικά, κάνοντας αυτό, περιορίζει πολύ τη δημιουργική του ικανότητα. Θα κάνει περισσότερα λάθη, ναι, γιατί το απαιτεί η δημιουργική του ικανότητα και ο τόπος που βρίσκεται”.

Τη φετινή σεζόν στα 25 από τα 28 παιχνίδια που σημείωσε με την Παρί αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο.

To Top