Προπονητής Ιορδανίας: “Θέλουμε να ζορίσουμε την Ελλάδα στην πρεμιέρα του MundoBasket 2023”

Για την πρεμιέρα της ομάδας του στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 μίλησε την Πέμπτη (24/8) ο προπονητής της Εθνικής Ιορδανίας, Βεσάμ Αλ-Σους.

Χαμογελαστός, ευτυχισμένος επειδή βρίσκεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο με την εθνική ομάδα της χώρας του, αλλά και έτοιμος να διεκδικήσει ό,τι περισσότερο μπορεί δήλωσε ο Βεσάμ Αλ-Σους, δύο ημέρες πριν από την πρεμιέρα της Ιορδανίας στη Μανίλα.

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας μίλησε για τον νατουραλιζέ της ομάδας του, τον άλλοτε NBAer Ρόντεϊ Χόλις-Τζέφερσον, αλλά και για την αναμέτρηση με την Ελλάδα (26/8 στις 11:40) την οποία εξήγησε ότι θέλει να δυσκολέψει. Όσο αυτό είναι εφικτό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βεσάμ Αλ-Σους:

“Είμαι κι εγώ και η ομάδα και η χώρα χαρούμενοι και περήφανοι που βρισκόμαστε εδώ για τρίτη φορά και για δεύτερη συνεχόμενη. Σημαίνει πολλά για εμάς και για τον κόσμο μας. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ ως πρώτος Ιορδανός προπονητής, σε αυτή τη μεγάλη σκηνή. Ανυπομονούμε για τους αγώνες, για να έχουμε ένα καλό τουρνουά που θα ευχαριστήσει τον κόσμο μας.

Είναι όμιλος που μας ενθουσιάζει, θα αντιμετωπίσουμε τρεις ελίτ ομάδες, όμως αυτό μας ενθουσιάζει πραγματικά. Οι παίκτες έχουν κίνητρο, θέλουν να αποδείξουν πράγματα, δεν είμαστε εδώ απλά για την παρουσία. Θέλουμε να δείξουμε στον κόσμο ότι η Ιορδανία έχει μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο και ανήκει σε αυτό το επίπεδο.

Από τη στιγμή που πήρα τη δουλειά, το σκεπτικό μας είναι να βλέπουμε αγώνα με τον αγώνα. Όλη μας η συγκέντρωση βρίσκεται στην Ελλάδα. Θέλουμε να δείξουμε πράγματα, να χτίσουμε την αυτοπεποίθησή μας. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο ματς, ξέρουμε το επίπεδό τους, θέλουμε να τους ζορίσουμε. Και μετά θα σκεφτούμε την Νέα Ζηλανδία και τις ΗΠΑ. Αυτή είναι η μενταλιτέ μας σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Χαιρόμαστε που έχουμε τον Ρόντεϊ Χόλις-Τζέφερσον, είναι καταπληκτικός παίκτης και καταπληκτικός άνθρωπος. Τι περιμένουμε από εκείνον; Να μας δώσει αυτά που μας δίνει εδώ και ενα μήνα στην προετοιμασία. Εμπειρία, καλά παιχνίδια, ανταγωνισμό. Ελπίζω ότι ο κόσμος των Φιλιππίνων θα είναι μαζί μας. Ξέρουμε ότι τον αγαπούν.

Είμαστε ενθουσιασμένοι, μπορείς να το δεις στην προπόνηση. Χαίρονται που βρίσκονται στο Παγκόσμιο Κύπελλο, στο υψηλότερο επίπεδο που μπορούν να παίξουν. Έχουμε κάποιους τραυματισμούς, όμως τους αντιμετωπίζουμε. Όλοι θα είναι έτοιμοι για τον αγώνα με την Ελλάδα”.

To Top