Προπύλαια: Εφοδο στην Πρυτανεία επιχείρησαν 150 άτομα. Ενταση με τα ΜΑΤ

Ενταση, στα Προπύλαια όπου 150 άτομα επιχείρησαν να μπουν στην Πρυτανεία εκμεταλλευόμενοι  την «αντισυγκέντρωση» που είχε διοργανώσει στη διαμαρτυρία των εργαζομένων στις Σκουριές της Χαλκιδικής η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττικής).
Πολυπληθής ομάδα αντιεξουσιαστών φορώντας κράνη μηχανής κινήθηκε με καδρόνια, πέτρες και πυροσβεστήρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται έξω από το κτίριο.
upl552fe01d4a928
Ταυτόχρονα με την επίθεση των αντιεξουσιαστών και από το εσωτερικό του κτιρίου οι καταληψίες χτυπούσαν τους άνδρες των  ΜΑΤ με πυροσβέστηρες κουβάδες νερού και μπογιές.
upl552fe87f7971c
Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους απωθήσουν με χειροβομβίδες κρότου – λάμψης καθώς η εντολή είναι να μην μπει ούτε να βγει κανείς από το υπό κατάληψη κτίριο.
Μετά τη μάχη με την αστυνομία τα περίπου πεντακόσια άτομα «κόλλησαν» στο τέλος της πορείας που γίνεται αυτή την ώρα στο κέντρο ενάντια στην επένδυση στις Σκουριές.

Η αντισυγκέντρωση

«Η γη στα χέρια των κοινοτήτων και όχι στο χρυσό πόλεμο των αφεντικών» γράφει το κεντρικό πανό των συγκεντρωμένων κατά της επένδυσης στις Σκουριές.

«Η υποστήριξή μας αφορά το κομμάτι της κοινωνίας της Χαλκιδικής που αγωνίζεται όχι για το προσωπικό-ατομικό συμφέρον, αλλά για το κοινό, συλλογικό όφελος» ανέφεραν οι διοργανωτές.

upl552fd5e68525a upl552fd53cf23f3

 

Πηγή: thetoc.gr

 

To Top