Προσαρμογές από Πρίφτη σε άμυνα και επίθεση ενόψει ΑΕΚ

Και ο Δημήτρης Πρίφτης και ο Ντρου Νέιμικ μίλησαν για τις απαραίτητες προσαρμογές που πρέπει να κάνει ο Άρης ώστε να μην παρουσιάσει τα ίδια αμυντικά κενά που παρουσίασε στον αγώνα πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ.

Σε εκείνο το παιχνίδι οι κίτρινοι επέλεξαν να μην “πληγωθούν” από τον Μενσά Μπονσού και θυσίασαν κάποια ελεύθερα σουτ από τους περιφερειακούς της ΑΕΚ. Τελικά αυτό που έκανε τη διαφορά τότε ήταν τα 4/4 τρίποντα του Γιάννη Αθηναίου, τα περισσότερα στο τελευταίο πεντάλεπτο εκείνου του αγώνα.

Οι κίτρινοι θα προσαρμόσουν τα πλάνα τους αμυντικά, ίσως με κάποιες διαφορετικές περιστροφές, ίσως και με κάποιες άμυνες ζώνης, ωστόσο αυτό που κυρίως ενδιαφέρει τον Πρίφτη τώρα είναι να παρουσιάσει η ομάδα του καλύτερη συμπεριφορά στην επίθεση.

Ο Άρης στα τελευταία τρία παιχνίδια του πρωταθλήματος έχει σκοράρει 56 (Παναθηναϊκός), 58 (Ολυμπιακός) και 69 πόντους (Ρέθυμνο) αντίστοιχα. Με τέτοιες επιδόσεις πολύ δύσκολα θα έχει τύχη απέναντι στην ΑΕΚ στα πλέι οφ. Χρειάζεται όλοι να κάνουν ένα βήμα μπροστά και να στηρίξουν επιθετικά τον Σάσα Βεζένκοφ, την μοναδική σταθερή “απειλή” του Άρη.

To Top