ΑΠΟΨΕΙΣ

Προσεχώς (πρέπει να είναι)… καλύτερος και πιο “γεμάτος”! Το πρώτο “ταμείο” του Άρη

Ο Άρης κατέγραψε το πρώτο φιλικό της σεζόν 2022-23 κόντρα στο Αμβούργο, κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες και πλέον κάνει το πρώτο του “ταμείο” αναγνωρίζοντας την ανάγκη να είναι καλύτερος πιο “γεμάτος” το συντομότερο δυνατό, μια και σε ακριβώς 20 μέρες από σήμερα αντιμετωπίζει την Γκόμελ στο ξεκίνημα του Ευρωπαϊκού του ταξιδιού.

Όπως σημειώσαμε και χθες ήταν ένα… φεστιβάλ γκολ σε αυτήν την φιλική ήττα (3-4) του Άρη από το Αμβούργο, ενώ βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα για τον Χερμάν Μπούργος, κάτω από αφόρητη ζέστη στο γήπεδο του Σοχάου της Αυστρίας.

Ο Άρης κρατάει:

Α. Ένα καλό πρώτο ημίχρονο, όπου κατάφερε να πετύχει τρία γκολ, πιέζοντας ασφυκτικά ψηλά και να είναι καλύτερος στο χορτάρι από την Γερμανική ομάδα.

Β. Την ικανότητα του να είναι αποτελεσματικός στις αντεπιθέσεις χάρη στην ποιότητα παικτών όπως οι Μαντσίνι, Ιτούρμπε, Ματέο Γκαρσία στην επίθεση.

Ενώ κατά γενική ομολογία είδε:

1. Στο δεύτερο ημίχρονο ο τραυματισμός του μοναδικού μέχρι σήμερα μέσου της ομάδας του Σέικ Ντουκουρέ και η αναγκαστική αλλαγή του, αποσυντόνισε τον Άρη, δίνοντας την ευκαιρία στον αντίπαλο να προκαλέσει δύσκολες καταστάσεις για περίπου 15 λεπτά στην κιτρινόμαυρη άμυνα. Δυο γκολ, δυο δοκάρια και καταστάσεις πίεσης που ανέτρεψαν το σκορ.

2. Την ανάγκη να γεμίσει άμεσα το ρόστερ. Όσο άντεξε ο Άρης ήταν ανταγωνιστικός, όμως σε συνδυασμό με την δεδομένη κούραση, αλλά και την έλλειψη εναλλακτικών λύσεων σε σχέση με τον αντίπαλο του που χρησιμοποίησε δυο “φρέσκες” ενδεκάδες, είχαν ως αποτέλεσμα να έρθει η ήττα. Σίγουρα δεν στεκόμαστε στην ήττα, αυτή καθαυτή, αλλά στην ανάγκη να γίνει πιο “γεμάτος” σε επιλογές ο Άρης.

Στα συν λοιπόν, το παραγωγικό πρώτο ημίχρονο του Άρη και η χρησιμοποίηση αρκετών νεαρών παιδιών από τα “σπλάχνα” του Άρη, όπως όμως παραδέχθηκε και ο Απόστολος Τερζής στην παρούσα φάση, έχουν πολύ δρόμο να… διανύσουν για να προσθέσουν στην ομάδα στοιχεία.

Στα μείον το γεγονός ότι ο Άρης είχε μετρημένες επιλογές και η ομάδα “φωνάζει” για την ανάγκη έλευσης παικτών, ακριβώς 20 μέρες πριν από το πρώτο επίσημο παιχνίδι.

Από κει και πέρα σημεία αναφοράς η πρώτη εμφάνιση και για τους Πίρσμαν (σκόραρε στο ντεμπούτο του… πατσίζοντας το αυτογκόλ του) και του Ντιόπ που κλήθηκε να πάρει περισσότερο χρόνο στην παρούσα φάση λόγω των ειδικών συνθηκών.

To Top