ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Προσπάθεια του Άρη να πείσει τον ταλαντούχο Τσαλμπούρη να επαναπατριστεί!

Οι κίτρινοι προσπαθούν να πείσουν τον Γιώργο Τσαλμπούρη να αφήσει το Αϊόβα Στέιτ και το NCAA για να επαναπατριστεί υπογράφοντας συμβόλαιο με τον Αυτοκράτορα του ελληνικού μπάσκετ. Έχουν πολλές ελπίδες, παρότι τον παίκτη διεκδικούν κι άλλες ελληνικές ομάδες.

Εδώ και βδομάδες υπάρχει συζήτηση και διαπραγμάτευση με την πλευρά του παίκτη, που είναι γεννημένος το 1996, έχει ύψος 2,16μ. και αγωνίζεται ως φόργουορντ, λόγω της ικανότητάς του και στο σουτ και στην διαχείριση της μπάλας.

Για τον Τσαλμπούρη έκανε πέρσι τέτοιο καιρό τρία ταξίδια ο Φρεντ Χόιμπεργκ, προκειμένου να τον πείσει να πάει στο Αϊόβα Στέιτ. Ο Χόιμπεργκ μια χρονιά μετά άφησε το NCAA και υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο στους Μπουλς, αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία της ομάδας του Σικάγο.

Ο Τσαλμπούρης, με τον οποίο συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης προ ημερών στην Κατερίνη, δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα επιστρέψει ή όχι στο Αϊόβα Στέιτ. Αν τελικά αφήσει το κολέγιο, τότε οι κίτρινοι έχουν πολλές πιθανότητες να τον κάνουν δικό τους.

Ο 19χρονος φόργουορντ συμμετείχε με την Εθνική Νέων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που έγινε στη Κρήτη. Με το Αϊόβα Στέιτ στην πρώτη του χρονιά είχε οχτώ συμμετοχές. Θεωρείται ως το μεγαλύτερο prospect της γενιάς του στην Ελλάδα, αλλά είναι και αυτός που θέλει την περισσότερη δουλειά από τους υπόλοιπους για να βγάλει στο παρκέ τις πολλές δυνατότητές του.

tsalbouris2

To Top