Προσφυγή Μπέου κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας!

Στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρώπινων δικαιωμάτων προσέφυγε ο Αχιλλέας Μπέος, κάνοντας λόγο για παραβίαση των συνταγματικών του δικαιωμάτων και κυρίως του τεκμηρίου της αθωότητας. 

Δεν το βάζει κάτω ο Αχιλλέας Μπέος! Μετά την πρόσφατη επιστολή του από τις φυλακές Ναυπλίου, όπου κρατείται προς τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, μέσω της οποίας ζήτησε να κριθεί με δικαστική συνείδηση και με βάση τα πραγματικά γεγονότα (και όχι την περιρρέουσα ατμόσφαιρα) εξίσου εντυπωσιακό είναι και το επόμενο βήμα του. Προσφυγή κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας (!) στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, κάνοντας αναφορά για παραβίαση από την ημέρα της σύλληψής του συνταγματικών δικαιωμάτων του και κυρίως του τεκμηρίου της αθωότητας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Αχιλλέας Μπέος, ενώ η υπόθεσή του εκκρεμεί ενώπιον της ποινικής δικαιοσύνης, ασκήθηκε σε βάρος του πειθαρχική δίωξη και παραπέμφθηκε να δικαστεί ενώπιον των αθλητικών δικαιοδοτικών οργάνων, έχοντας προηγουμένως απορριφθεί αίτησή του για αναστολή της διαδικασίας μέχρι την έκδοση αμετάκλητης απόφασης από τα ποινικά δικαστήρια.

Συγχρόνως, επισημαίνει πως τα αθλητικά όργανα προέβησαν σε διαπιστώσεις ενοχής χωρίς να αναμένουν την έκδοση δικαστικής απόφασης περί της ενοχής του, εξετάζοντας την ποινική υπόθεση μη έχοντας πλήρη εικόνα του αποδεικτικού υλικού, καταλύοντας θεμελιώδη δικαιώματά του.

 

Πηγή: onsports

To Top