Προσωρινή ενημερότητα και ρύθμιση χρεών ζητά η Σούπερ Λίγκα

Συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη είχαν εκπρόσωποι ομάδων της Σούπερ Λίγκας -μεταξύ άλλων και του Άρη- ζητώντας από τον αρμόδιο κυβερνητικό παράγοντα να τους χορηγηθεί προσωρινή φορολογική ενημερότητα και να ψηφιστεί νόμος για ευνοϊκότερη ρύθμιση των χρεών.

Καθώς η κρίσιμη ημερομηνία συνεδρίασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού πλησιάζει και ο κίνδυνος αρκετές ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας να μην καταφέρουν να εξασφαλίσουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα είναι μεγάλος, οι ομάδες κάνουν την ύστατη προσπάθεια προκειμένου να αποσπάσουν μια ευνοϊκή ρύθμιση του κράτους ως προς τα χρέη τους προς το Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωποι του Άρη, της ΑΕΚ, του Πανιωνίου και του ΟΦΗ συναντήθηκαν και ζήτησαν από τον υφυπουργό νέα, ευνοϊκότερη ρύθμιση των χρεών και παράλληλα μέχρι την οριστική διευθέτηση του ζητήματος να εκδοθεί μια προσωρινή φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Ταυτόχρονα, έθεσαν στον υφυπουργό και άλλα θέματα οικονομικής φύσης που προβληματίζουν όλες τις ΠΑΕ, όπως η υψηλή φορολόγηση των συμβολαίων και οι παρακρατήσεις της εφορίας από τις εισπράξεις επί των εισιτηρίων.

Ο υφυπουργός από την πλευρά του ζήτησε από τις ομάδες να του καταθέσουν αναλυτικά μια λίστα με τα αιτήματα των ομάδων προκειμένου να διαπιστωθεί ποια από αυτά τα προβλήματα μπορούν να διευθετηθούν με απλές υπουργικές αποφάσεις και για ποια θα απαιτηθεί νομοθετική ρύθμιση.

Οι εκπρόσωποι των ομάδων εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι από την συνάντηση με τον υφυπουργό και θεωρούν πως υπάρχει η πολιτική βούληση για συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές και για επίλυση όλων των θεμάτων που απασχολούν τις ΠΑΕ.

To Top