Προτάσεις για την γ.σ. της Λέσχης

Από την ένωση προσώπων «Άρης Πρωταγωνιστής» πήραμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή, η οποία εστάλη στο διοικητικό συμβούλιο της Λέσχης Φίλων Άρη, με συγκεκριμένες προτάσεις, ενόψει της γενικής συνέλευσης της 22ης Φεβρουαρίου.

Αναλυτικά:

«Προς το ΔΣ της ΛΦΑ

Αξιότιμοι κύριοι,

Ενόψει της επερχόμενης Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 22ας Φεβρουαρίου και με γνώμονα τις παρελθούσες Γενικές Συνελεύσεις, όπως αυτές διεξήχθησαν, θα θέλαμε να θέσουμε τόσο υπόψη σας, όσο και υπόψη των μελών του σωματείου τις απόψεις μας. Σκοπός μας η διεξαγωγή μιας Γενικής Συνέλευσης ουσιαστικής και γόνιμης, με διαδικασίες αντάξιες της δημοκρατικής κουλτούρας του Άρη μας, ικανής να βρει ρεαλιστικές λύσεις και να προσθέσει σε ενότητα και συσπείρωση όλων των φιλάθλων της ομάδας μας.

Προτάσεις

α) Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη σοβαρότητα της συγκυρίας τόσο στον ποδοσφαιρικό, όσο και στον μπασκετικό ΑΡΗ και καθώς η πλήρης ενημέρωση του Σώματος της ΛΦΑ κρίνεται απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε, αιτούμαστε την αποστολή ενημερωτικού e-mail εκ μέρους του Φορέα προς όλα τα μέλη του, αναλύοντας διεξοδικότερα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Η επιγραμματική σύνοψη σε τίτλους και η γενικόλογη αναφορά σε τόσο μεγάλα θέματα όπως π.χ. η  «Επενδυτικό ενδιαφέρον ΠΑΕ ΑΡΗΣ-Προϋποθέσεις-Ρόλος Λέσχης Φίλων ΑΡΗ» προς αυτόν, δε βοηθούν το κάθε μέλος να κατανοήσει τι πρόκειται να ακούσει για τα θέματα αυτά. Στη διάρκεια της Συνέλευσης τα μέλη θα κληθούν να ακούσουν, να επεξεργαστούν δεδομένα και να ψηφίσουν με τη διαδικασία του… κατεπείγοντος για μείζονος σημασίας θέματα, χωρίς τον απαιτούμενο χρόνο για να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις που μπορεί να συνιστούν λύση, μονοδρομώντας έτσι την επιλογή των προσφερόμενων λύσεων. Ζητούμε για κάθε θέμα της Συνέλευσης να υπάρξει ένα “memo” το οποίο έγκαιρα θα σταλεί στα μέλη του σωματείου και στο οποίο θα παρέχονται επαρκείς πληροφορίες, με σκοπό να παρέχεται η δυνατότητα στα μέλη να εκτιμήσουν τη σοβαρότητά του και να προετοιμαστούν για μια ουσιαστική συζήτηση.

β) Σύμφωνα με το καταστατικό (άρθρο 24, παρ. 8, σε συνδυασμό με την παρ. 9), προβλέπεται η διεξαγωγή της Γεν. Συνέλευσης κατόπιν εκλογής προέδρου και προεδρείου το οποίο θα συντονίζει τη διαδικασία. Η παρουσία μελών του ΔΣ του Φορέα στην έδρα δεν προβλέπεται από τις αρμοδιότητές του και ως εκ τούτου είναι παράτυπη, καθώς σύμφωνα με τις διατάξεις και τη νομολογία περί σωματείων, το εκλεγέν προεδρείο είναι το μόνο αρμόδιο να συντονίζει τις συζητήσεις για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Η δε φυσική παρουσία του Δ.Σ. δεν επιτρέπεται ούτε ως πράξη λογοδοσίας. Στις προηγούμενες Συνελεύσεις δυστυχώς τα όσα ορίζει ο νομοθέτης αγνοήθηκαν και επιπρόσθετα τα μέλη του Δ.Σ. ενεπλάκησαν σε διαμάχες με μέλη των σωματείου χρησιμοποιώντας προνομιακά το λόγο και παραβιάζοντας την αρχή της ισότητας των μελών. Ως εκ τούτου, σας ζητάμε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο της φυσικής παρουσίας σας ως Δ.Σ. του Φορέα στην έδρα μετά την εκλογή του προεδρείου της Συνέλευσης. Μια συνέλευσης που είναι το ανώτατο όργανο του σωματείου (άρθρο 93 του Α.Κ.). Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι τυχόν παρουσία σας στο προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης ως μέλη του Δ.Σ. συνιστά βασικό λόγο ακύρωσης της Γενικής Συνέλευσης.

γ) Σας καλούμε με δημόσιες τοποθετήσεις σας ως Δ.Σ. της Λέσχης να προτρέψετε το σώμα της Λέσχης να διαφυλάξει τις αρχές της δημοκρατικότητας και της ελευθερίας της έκφρασης από και προς όλα τα μέλη της ΛΦΑ, αρχές που αρμόζουν στην ιστορία του Συλλόγου μας και στο κράτος δικαίου. Εμείς με τη σειρά μας καλούμε όλα τα μέλη της Λέσχης να αποτρέψουν τα δυσάρεστα και απαράδεκτα φαινόμενα που δυστυχώς διαδραματίστηκαν στις τελευταίες Συνελεύσεις της ΛΦΑ. Δε θα πρέπει να υπάρξει ανοχή σε συμπεριφορές κλίματος εκφοβισμού, που μόνο αποσταθεροποίηση και αποπροσανατολισμό έχουν να προσφέρουν. Όσοι υπογράφουμε θεωρούμε μεγίστης σημασίας τη διεξαγωγή μιας Συνέλευσης ουσίας, δημοκρατικής και ελεύθερης. Ασπαζόμαστε δε τα λόγια του Όργουελ ότι «δημοκρατία είναι το δικαίωμα του καθένα, ελεύθερα και απρόσκοπτα, να λέει κάτι με το οποίο δε συμφωνεί η πλειοψηφία». Και τα λόγια αυτά θα τα κάνουμε πράξη.

δ) Σας καλούμε, τέλος, να ορίσετε ως μοναδικά θέματα της ημερήσιας διάταξης τα θέματα που συνδέονται με την ΠΑΕ Άρης. Η ομάδας μας βρίσκεται σε κρίσιμη οικονομική κατάσταση, το μέλλον της είναι δυσοίωνο και τίθενται επιπρόσθετα ζητήματα επενδυτών με πολλαπλές πτυχές  οι οποίες χρήζουν ενδελεχούς εξέτασης (εγγυήσεις, σχέση συνεργασίας κ.ά.). Η πρότασή μας αυτή αποσκοπεί στην καλύτερη αποτελεσματικότητα της συζήτησης, στην εξεύρεση του αναγκαίου χρόνου για τη διεξαγωγή ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ των μελών και στην αποφυγή της μετατροπής εκ νέου της γενικής συνέλευσης από χώρο τοποθετήσεων των κυρίαρχων μελών σε χώρο απλά διατύπωσης ερωτήσεων. Πρόθεσή μας είναι να μην βρεθεί ο «μεγαλομέτοχος»  να  συζητά καίρια θέματα που τον απασχολούν τα μεσάνυχτα μπροστά σε άδειες καρέκλες. Ως λύση δε προτείνουμε την διεξαγωγή άμεσα και δεύτερης έκτακτης γενικής συνέλευσης, στην οποία πάλι με άνεση χρόνου, θα συζητηθούν τα υπόλοιπα θέματα τα οποία έχετε συμπεριλάβει στην ημερήσια διάταξη που έχετε δημοσιοποιήσει. 

Αναμένουμε τις ενέργειές σας, είμαστε δε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με το περιεχόμενο της επιστολής μας.

Με Αρειανούς χαιρετισμούς,

Τα μέλη της Λέσχης Φίλων Άρη:

1.     Κουτσουρλής Πασχάλης

2.     Κυριακού Βασίλης

3.     Νταταλίκας Στέλιος

4.     Ξανθόπουλος Ισαάκ

5.    Τσαπαρίδης Δούκας»

 

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top