Προχωράει η εξαγορά της Μαρσέιγ από Σαουδάραβες

Η Μαρσέιγ ετοιμάζεται να υποδεχθεί το βράδυ του Σαββάτου (04/11, 22:00) τη Λιλ στο «Βελοντρόμ» στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Ligue 1. Πριν από αυτό όμως, στη Γαλλία έριξαν… βόμβα λέγοντας πως οι Μασσαλοί βρίσκονται στο στόχαστρο Σαουδάραβων επενδυτών.

Η Μαρσέιγ άλλωστε περνάει κρίση. Ο ιδιοκτήτης του συλλόγου στη Νότια Γαλλία, ο Φρανκ ΜακΚόρτ, εξετάζει το ενδεχόμενο να πουλήσει τον σύλλογο για να αποφύγει την πτώση σε μια μεγάλη οικονομική κρίση. Εάν η πώληση των Μασσαλών σε πλούσιους επιχειρηματίες του Βασιλείου έχει αναφερθεί εδώ και αρκετά χρόνια, οι Σαουδάραβες είναι οι πιο πρόσφατοι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση του συλλόγου της Μασσαλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Canal +, η πώληση της αντιπάλου της ΑΕΚ στο Europa League, στη Σαουδική Αραβία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Αυτό που απομένει είναι η επισημοποίηση η οποία, σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, θα γίνει τον Ιανουάριο. Αναφέρεται πιθανή πώληση αξίας 400 εκατ. ευρώ και προϋπολογισμός 200 εκατ. ευρώ.

«Μια γρήγορη λέξη για τη Μαρσέιγ, δεν το συζητάμε πολύ, αλλά στα παρασκήνια συμβαίνουν πράγματα για την πώληση του συλλόγου. Αυτή η πώληση πλησιάζει. Είναι η Σαουδική Αραβία που ενδιαφέρεται να αγοράσει τον σύλλογο. Μιλάμε για 400 εκατ. ευρώ και 200 ​​εκατ. ευρώ για προσλήψεις. Και μπορεί να επισημοποιηθεί τον Ιανουάριο. Συμβαίνει γρήγορα και ίσως τα γεγονότα που συνέβησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο να βοήθησαν στην επιτάχυνση των πραγμάτων», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

Φυσικά, τα λεφτά δεν αποτελούν πρόβλημα, διότι τα περιουσιακά στοιχεία του Κρατικού Ταμείου Δημοσίων Επενδύσεων της αραβικής χώρας υπολογίζονται σε περισσότερα από 600 δισεκατομμύρια δολάρια. Το ταμείο πίσω από τον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, τον διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας, έχει ήδη αγοράσει και ελέγχει τη Νιούκαστλ.

To Top