Προϊστορία Άρης-Ρόμα: Αντίπαλοι για 6η φορά!

Αρης και Ρόμα θα τεθούν απόψε το βράδυ για έκτη φορά αντιμέτωποι, με την ιστορία των αγώνων να μιλάει για τρεις νίκες υπέρ των Ιταλών και δύο ισοπαλίες. Τέσσερις επίσημες αναμετρήσεις μετρούν οι δύο ομάδες, και μια φιλική την περσινή σεζόν στην “Αρχαία Πόλη”.

1. Το παρελθόν των αγώνων ξεκινάει από το μακρινό 1964, για λογαριασμό του κυπέλλου Εκθέσεων. Οι “κίτρινοι” του Μπένα Μάλτι, αναδείχθηκαν ισόπαλοι στο κατάμεστο Καυταντζόγλειο χωρίς τέρματα, ενώ στην Ρώμη, αν και άντεξαν για 70′, λίγο οι τραυματισμοί, λίγο η ατυχία τους στέρησαν ώστε να πανηγυρίσουν ένα θετικό αποτέλεσμα, χάνοντας 3-0.

2. Πέρασαν πολλά χρόνια από έκτοτε, μέχρι να τους φέρει η κληρωτίδα ξανά αντιμέτωπους για τον θεσμό του ΟΥΕΦΑ. Στις 15/9/2005, ο υποβιβασμένος με χιλιάδες τότε προβλήματα Άρης, πάει στην Ρώμη να εκπροσωπήσει την χώρα , καθώς κέρδισε την Ευρωπαϊκή του θέση, ως φιναλίστ του τελικού κυπέλλου. Τελικό σκορ 5-1, με το μοναδικό τέρμα να το πετυχαίνει ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός Φερνάντο Σανχουρχο, με έναν κεραυνό που εξαπέλυσε από τα 40 μέτρα! Στη ρεβάνς της Θεσσαλονίκης, με τους φίλους του Άρη να δίνουν για ακόμη μια φορά ρεσιτάλ στις κερκίδες του Κλεάνθης Βικελίδης, το θέαμα ήταν μέτριο και το σκορ έμεινε στο φτωχό 0-0.

 3. Τέλος, ένα χρόνο πριν συναντήθηκαν εκ νέου, με τους δύο συλλόγους να διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο “Ολίμπικο” για την πρόβα τζενεράλε των “Τζιαλορόσι”. Αν και οι νεαροί ποδοσφαιριστές των κιτρίνων το “πάλεψαν”, οι Ρωμαίοι πάτησαν γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο και το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 3-0.

 Ο Άρης κυνηγάει την παρθενική του νίκη απέναντι στους πρωτευουσιάνους έστω και σε ανεπίσημο παιχνίδι, μπροστά στους χιλιάδες φίλους του στα αποκαλυπτήρια για την φετινή χρονιά!

Επιμέλεια: Παναγιώτης Κυμπριχτσής

To Top