«Προϊόν εργαστηρίου» ο κορωνοϊός υποστηρίζει νέα μελέτη!

Μελέτη που φέρνει στο φως η Daily Mail υποστηρίζει ότι ο κορωνοϊός υπήρξε προϊόν εργαστηριακών ερευνών στο Ινστιτούτο Ιολογίας στην Γουχάν!

Μία νέα επιστημονική μελέτη η οποία υποστηρίζει ότι ο κορωνοϊός υπήρξε προϊόν εργαστηριακών ερευνών στο Ινστιτούτο Ιολογίας στην Γουχάν φέρνει στο φως η ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail.

Η 22 σελίδων μελέτη που συνετάχθη από τον Βρετανό καθηγητή ογκολογίας Άνγκους Νταλγκλίς και το Νορβηγό επιστήμονα Μπίργκερ Σέρενσεν πρόκειται να δημοσιευθεί στην επιστημονική επιθεώρηση βιοφυσικής (Quarterly Review of Biophysics Discovery) , εντοπίζει «μοναδικά αποτυπώματα» στον κορωνοϊό που θα μπορούσαν «πέραν λογικής αμφιβολίας» να δημιουργηθούν μόνο σε εργαστηριακό περιβάλλον. Όπως ισχυρίζονται οι δύο ερευνητές, ο κορωνοϊός δεν έχει κάποιον λογικό «φυσικό πρόγονο».

Αμφότεροι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο κορωνοϊός δημιουργήθηκε στο κινεζικό εργαστήριο στο πλαίσιο ερευνών για την αύξηση της μολυσματικής ικανότητας ιών που εντοπίζονται στη φύση, με σκοπό να καταλάβουν οι επιστήμονες τις δυνητικές επιπτώσεις τους στον ανθρώπινο οργανισμό.

Το κύριο επιχείρημά τους είναι ότι στην πρωτεΐνη-ακίδα που χρησιμοποιεί ο SARS-Cov-2 για να προσκολληθεί και να εισέλθει στα ανθρώπινα κύτταρα εντόπισαν τέσσερα αμινοξέα τα οποία είναι όλα θετικά φορτισμένα.

Επειδή όμως, όπως και στους μαγνήτες, τα θετικά φορτισμένα αμινοξέα απωθούν το ένα το άλλο είναι σπάνιο να βρεθούν έστω και τρία στη σειρά σε φυσικούς οργανισμούς. Τέσσερα στη σειρά είναι «εξαιρετικά απίθανο», τονίζουν οι δύο ερευνητές, κάτι που σύμφωνα με το πόρισμά τους δείχνει πως πρόκειται για τεχνητό δημιούργημα.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι ο συγκεκριμένος –δυνητικά θανατηφόρος για τον άνθρωπο- ιός αναπτύχθηκε από ιό που εντοπίστηκε σε νυχτερίδες στην Κίνα.

Οι συγγραφείς της μελέτης υποστηρίζουν μάλιστα ότι οι Κινέζοι επιστήμονες επιχείρησαν με «ανάστροφη μηχανική» να δώσουν την εντύπωση ότι ο ιός προϋπήρχε, ώστε να καλύψουν τα ίχνη των αρχικών τους εργασιών.

Οι δύο ερευνητές δηλώνουν στην ιστοσελίδα της Mail ότι προσπάθησαν να δημοσιεύσουν τα συμπεράσματά τους σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά αλλά απερρίφθησαν, καθώς η κυρίαρχη άποψη μέχρι τώρα ήταν πως ο κορωνοϊός αναπτύχθηκε με φυσικό τρόπο από τις νυχτερίδες.

Πηγή: kathimerini.gr

To Top