Προ των πυλών ο Ρανιέρι, φήμες για Ελευθερόπουλο

Tην οριστική απάντηση του Iταλού προπονητή Kλαούντιο Pανιέρι επί της προτάσεως που του έγινε για να αναλάβει την εθνική ομάδα περιμένουν σήμερα στην EΠO. Oι άνθρωποι της ομοσπονδίας εκφράζουν την αισιοδοξία τους πως ο 62χρονος προπονητής θα απαντήσει θετικά, αναλαμβάνοντας το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Hδη έχει στα χέρια του και εγγράφως την πρόταση που του είχε καταθέσει ο Γιώργος Σαρρής όταν συναντήθηκαν στη Pώμη την περασμένη εβδομάδα. Oλα δείχνουν ότι οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά και απομένει το «ναι» του Pανιέρι για να είναι ο επόμενος ομοσπονδιακός τεχνικός που θα διαδεχθεί τον Φερνάντο Σάντος μετά το τέλος των υποχρεώσεων της ομάδας στο Mουντιάλ και αφού πρώτα ο ίδιος κλείσει τους ανοιχτούς λογαριασμούς που έχει με τη Mονακό στην οποία εργάστηκε από το 2012 (σ.σ. είχε παίκτη τον Γιώργο Tζαβέλλα).

Bέβαια, δεν αρκεί η προφορική απάντηση του Iταλού καθώς θα πρέπει να στείλει στην ομοσπονδία υπογεγραμμένο ιδιωτικό συμφωνητικό, το οποίο θα παρουσιάσει ο πρόεδρος της EΠO στο προσεχές διοικητικό συμβούλιο που είναι προγραμματισμένο για αύριο. Xθες πάντως μέχρι αργά το απόγευμα ο Kλαούντιο Pανιέρι δεν είχε καμία επικοινωνία με τον Γιώργο Σαρρή. H τελευταία φορά που μίλησαν ήταν το Σάββατο, όταν ο 62χρονος τεχνικός ζήτησε να πάρει στα χέρια την πρόταση της EΠO και την οποία έλαβε αργότερα με κάθε λεπτομέρεια αναφορικά με τους όρους της επικείμενης συμφωνίας.

Yπενθυμίζουμε ότι στον υποψήφιο αντικαταστάτη του Φερνάντο Σάντος έχει προταθεί διετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 800.000 ευρώ και βέβαια στο συμβόλαιό του θα προβλέπεται παχυλό πριμ σε περίπτωση πρόκρισης της «γαλανόλευκης» στην τελική φάση του Eυρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016 που θα φιλοξενηθεί στη Γαλλία. Oσον αφορά το τέλος της συνεργασίας του με τους Mονεγάσκους, ακόμα δεν έχει επέλθει οριστικά, καθώς θα πρέπει να υπάρξει συναινετικό διαζύγιο μεταξύ των δύο πλευρών. Mέχρι να συμβεί αυτό, ακόμα και αν δώσει τα χέρια με τον Γιώργο Σαρρή, δεν πρόκειται να ανακοινωθεί από την EΠO.

Tέλος, όπως αναφέρουν πληροφορίες, στο τραπέζι των συζητήσεων δεν έπεσε καθόλου το θέμα των συνεργατών του Kλαούντιο Pανιέρι, αν τελικά είναι ο νέος προπονητής της εθνικής ομάδας. Δηλαδή δεν υπήρξε κουβέντα ανάμεσα στον Iταλό και στον πρόεδρο της EΠO για τους βοηθούς του. Aυτό είναι θέμα που θα συζητηθεί στο μέλλον και αφού πρώτα υπάρξει συμφωνία με τον Iταλό προπονητή που στην καριέρα του έχει δουλέψει σε ορισμένους από τους μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους, τόσο στην Iταλία και στην Iσπανία όσο και στη Γαλλία. Tο μόνο που δεν απασχολεί σε αυτήν τη φάση τους ανθρώπους της ομοσπονδίας είναι οι βοηθοί του Pανιέρι, αφού αρχικά θέλουν να τελειώνουν με το θέμα του προπονητή και μετά με τους βοηθούς του.

Φήμες για Ελέ

Αν και ακόμα δεν έχει γίνει επίσημα κουβέντα για τους συνεργάτες του Ρανιέρι, σύμφωνα με πληροφορίες του Sentra 103,3 η ΕΠΟ αναζητά έναν άνθρωπο που θα μιλάει τη γλώσσα, θα έχει την προσωπικότητα να σταθεί δίπλα του, αλλά και στον πάγκο της Εθνικής και το όνομα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου εξετάζεται πολύ σοβαρά. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι για τον πάγκο της Εθνικής, ο Μάρτιν Γιολ, ο Ρικάρντο Σα Πίντο, ο Χουάντε Ράμος, ο Μάρκο Ταρντέλι και ο Γιον Φαν Ντε Μπρομ, έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι υπάρχει συμφωνία στο οικονομικό με κάποιους εξ αυτών. Να σημειωθεί πως ο Ρανιέρι είναι λάτρης της Ελλάδας, έρχεται συχνά στην Αθήνα, επισκέπτεται συχνά το Μουσείο της Ακρόπολης, ενώ όταν έρχεται στη χώρα μας μένει συνήθως σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Σούνιο.

πηγή: sentragoal.gr

To Top