Πρωθυπουργός από το… φιλέ

Οι αγωνιστικοί χώροι δεν είναι καθόλου άγνωστοι στο νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας. Ο Αλέξης Τσίπρας πριν καθιερωθεί στον πολιτικό στίβο, έκανε ένα πέρασμα από το βόλεϊ.

«Ο Παπούλιας βλέποντας πλέον ξεκάθαρα ότι δεν είχε άλλη επιλογή έδωσε την πάσα στον Τσίπρα, ο οποίος δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με ένα εντυπωσιακό καρφί τελείωσε τη φάση».

Μπερδευτήκατε; Κακώς… Αντί «πάσα» βάλτε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης κι αντί «εντυπωσιακό καρφί» βάλτε ορκωμοσία πρωθυπουργού και θα αρχίσει να λύνεται ο γρίφος.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο απερχόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ήταν αθλητής του βόλεϊ στον Εθνικό Γυμναστικό σύλλογο, αλλά κι ένας από τους πρώτους αθλητές της Εθνικής ανδρών.
Μόνο που και ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας ήταν αθλητής του βόλεϊ καθώς στις 21.10.1988 εκδόθηκε από την ΕΟΠΕ το δελτίο του (αριθμός μητρώου 52512) στην ομάδα του ΑΟ Αμπελοκήπων.

Ο ΑΟ Αμπελοκήπων ήταν και η μοναδική ομάδα στην βολεϊκή καριέρα του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ανανέωσε για τα τελευταία φορά το δελτίο του τον Αύγουστου του 1997 πριν τον απορροφήσει πλήρως η πολιτική.

Πηγή: sportsfeed.gr

To Top