Πρωθυπουργός Ισπανίας: “Είμαι Εστουδιάντες στο μπάσκετ και Ατλέτικο στο ποδόσφαιρο”

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσες, παραχώρησε συνέντευξη στην MARCA μιλώντας για θέματα που αφορούν τον αθλητισμό στην χώρα, αλλά και την πολύκροτη υπόθεση Νεγκρέιρα στην οποία η Μπαρτσελόνα κατηγορείται για χρηματισμό διαιτητών.

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε για την ομάδα που υποστηρίζει, έκανε έναν διαχωρισμό ανάμεσα σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο, λέγοντας: “Είμαι Εστουδιάντες στο μπάσκετ και στο ποδόσφαιρο θα έλεγα για ισορροπία την Ατλέτικο”.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και για τον αθλητισμό ως πρεσβευτή της χώρας τονίζοντας: “Ο αθλητισμός είναι ένας από τους καλύτερους πρεσβευτές της Ισπανίας φυσικά. Για παράδειγμα, στις διεθνείς σχέσεις, ειδικά στην Αφρική και στην αμερικανική ήπειρο, το ποδόσφαιρο, είναι η καλύτερη κάρτα εισόδου για να ξεκινήσει μια συζήτηση.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, για παράδειγμα, ο Ντόναλντ Τραμπ λάτρευε πολύ το τένις, ήταν απόλυτος θαυμαστής του Ναδάλ. Νομίζω ότι εκτός από το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, που είναι το πάθος μου, είναι και το τένις ή η Formula 1, με τους εξαιρετικούς οδηγούς που έχουμε. Υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα στα οποία είμαστε πολύ καλοί πρεσβευτές”.

Για την υπόθεση Νεγκρέιρα ανέφερε: “Είναι στα χέρια των δικαστηρίων και είναι στο χέρι μου να σεβαστώ το έργο των δικαστηρίων. Αν θέλω να εκφράσω την απόλυτη εμπιστοσύνη μου στους διαιτητές, νομίζω ότι δεν είναι εύκολη δουλειά.

Ακόμα και όταν έπαιζα μπάσκετ στην ακαδημία ήταν ήδη περίπλοκο, φαντάζομαι στον επαγγελματικό τομέα και κυρίως στο ποδόσφαιρο με το επίπεδο ζήτησης και πίεσης που έχουν. Ήταν μια θολούρα, αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι κάθε ένας που γράφει, ακόμα και ο καλύτερος από αυτούς, έχει μια θολούρα.

Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί το άθλημα, ούτε το σύστημα των συλλόγων ούτε οι διαιτητές που έχουμε. Στον χώρο του ποδοσφαίρου δεν είμαι ειδικός, αλλά καταλαβαίνω ότι η διαιτησία είναι επίσης ιδιαίτερα αναγνωρισμένη διεθνώς, ακόμη και με τη συμμετοχή διαιτητών σε διεθνείς διοργανώσεις. Απόλυτη εμπιστοσύνη στους διαιτητές της χώρας μας”.

 

To Top