Πρωθυπουργός Κροατίας: «Καταδικάζουμε τον χουλιγκανισμό – Τα επεισόδια έβλαψαν τη φήμη της Κροατίας»

Στην Ελλάδα και την Αθήνα βρίσκεται ο Κροάτης πρωθυπουργός, Αντρέι Πλένκοβιτς που συναντήθηκε με τον Έλληνα ομόλογο του, Κυριάκο Μητσοτάκη και στο πλαίσιο της συζήτησης οι δυο άνδρες αναφέρθηκαν στα όσα τραγικά συνέβησαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου Κροάτες χούλιγκαν με Έλληνες συνεργούς τους προκάλεσαν επεισόδια, με αποτέλεσμα τη δολοφονία του φίλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη.

Ο Πρωθυπουργός της Κροατίας εξέφρασε στον Έλληνα Πρωθυπουργό τα συλλυπητήριά του για την τραγική απώλεια του 29χρονου στη Νέα Φιλαδέλφεια, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στην ελληνική Δικαιοσύνη, ενώ οι δυο πλευρές συμφώνησαν να είσαι σε επικοινωνία για ό,τι νεότερο συμβαίνει στην υπόθεση.

«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη από την πρώτη μέρα, όπου καταδικάσαμε τη βία και τον χουλιγκανισμό. Λυπούμαστε για τον θάνατο ενός Έλληνα πολίτη. Είμαστε αντίθετοι στη βία των οπαδών. Όλα αυτά έβλαψαν και τη φήμη της Κροατίας στην Ελλάδα, είναι κάτι που πρέπει να το γνωρίζουμε. Ταυτόχρονα, έχουμε εκφράσει ενδιαφέρον για την τρέχουσα κατάστασή για όλους τους Κροάτες πολίτες», είπε αρχικά ο Πλένκοβιτς και συνέχισε:

«Ο Έλληνας Πρωθυπουργός είπε ότι μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των κρατουμένων Κροατών πολιτών στις ελληνικές φυλακές. Ζητήσαμε να έχουν μια δίκαιη δίκη. Επίσης, ζητήσαμε να επιστρέψουν στην Κροατία όσοι είναι υπεύθυνοι για πλημμελήματα και τέταρτον , ξεκαθαρίσαμε ότι η Δημοκρατία της Κροατίας είναι έτοιμη να εφαρμόσει σκληρά μέτρα επιτήρησης και προφύλαξης εάν τελικά ορισμένοι συλληφθέντες σταλθούν στη χώρα μας».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός μου είπε ότι η έρευνα μπορεί να διαρκέσει μερικές ακόμη εβδομάδες, προφανώς ελέγχουν τα πάντα, όλα τα πλάνα, μιλάνε με τους υπόπτους και όλα αυτά χρειάζονται χρόνο. Επομένως, η ίδια η έρευνα θα πρέπει να διαρκέσει μερικές ακόμη εβδομάδες. Εννοείται ότι εκφράσαμε τη λύπη μας και τα συλλυπητήρια μας για τον θάνατο του Έλληνα πολίτη», ήταν, μεταξύ άλλων, τα λόγια του Αντρέι Πλένκοβιτς.

To Top