ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρωτάθλημα 10 ομάδων πρότειναν οι Έλληνες προπονητές

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων προπονητών (ΣΕΠΠΕ) στην τελευταία μέρα των σεμιναρίων που φιλοξενήθηκαν από την αρχή της εβδομάδας στην Θεσσαλονίκη πρότεινε δια στόματος των διοικούντων του, Κώστα Χαριτωνίδη και Γιώργου Σαμαρά, τη μείωση των ομάδων της Volleyleague σε 10 από 12.

Η πρόταση που ακούστηκε στην αίθουσα του Παλαί Ντε σπορ θέλει τις ομάδες να μετέχουν σε πρωτάθλημα δύο γύρων. Οι πρώτες τέσσερις της βαθμολογίας θα φιλοξενούν, η κάθε μια ξεχωριστά, μετά τη λήξη της κανονικής περιόδου, τριήμερα τουρνουά στην έδρα τους με αποτέλεσμα και να έχουν περισσότερα έσοδα αλλά και το προϊόν να γίνεται πιο ελκυστικό με πάρα πολλά σημαντικά παιχνίδια.

Μετά και την ολοκλήρωση αυτών των αγώνων θα προσμετράτε η βαθμολογία και της κανονικής περιόδου και των τουρνουά και ο πρώτος και ο δεύτερος θα παίζουν τελικό στις 3 νίκες και ο 3ος με τον 4ο θα παίζουν στον μικρό τελικό. Κάτι ανάλογο θα γίνει και με τις θέσεις 5-8. Οι δύο από τις 10 ομάδες θα μπαίνουν με wild card κάθε χρόνο στο πρωτάθλημα. Η ίδια πρόταση έγινε και για τις γυναίκες. Επίσης προτάθηκε η διεξαγωγή των πρωταθλημάτων της Α2 σε Βορρά και Νότο με την συμμετοχή 14 ομάδων.

Τέλος πρωταρχικός στόχος του ΣΕΠΠΕ είναι η δημιουργία πρωταθλήματος Junior 3Χ3 για εννιά μήνες προκειμένου να παίζουν συνεχώς τα μικρά παιδιά. Παρόντες το πρωί στην τελευταία μέρα του σεμιναρίου ήταν ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ, Παντελής Ταρνατόρος, ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης καθώς και αρκετοί προπονητές (Καλμαζίδης, Φίνος, Πάτρας..). Μάλιστα εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση του προπονητή-πρωταθλητή με τον ΠΑΟΚ Γιάννη Καλμαζίδη. Ο «Σουηδός» πρότεινε εκτός των παικτών οι προπονητές να εκπαιδεύουν και τους προέδρους των ομάδων για να μπορούν να λειτουργήσουν σωστά και αποτελεσματικά.

Πηγή: novasports.gr

To Top