ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Πρωτάρα στην Ευρώπη η Κοβαλίβκα, η σύντομη ιστορία της και το ρόστερ

Αντίπαλος του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στις 17 Σεπτεμβρίου θα τεθεί η ουκρανική Κόλος Κοβαλίβκα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Ιδρύθηκε το 2012 και μέχρι το 2015 ήταν σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Μέτρησε σερί ανόδους και χάρη στην 6η περσινή της θέση, αυτή τη στιγμή παίζει στην Ευρώπη.

Πρωτάρα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις η ουκρανική ομάδα τερμάτισε την περασμένη σεζόν στην 6η θέση του εγχώριου πρωταθλήματος με 10 νίκες, 2 ισοπαλίες και 20 ήττες, συγκεντρώνοντας 32 βαθμούς. Μακριά από την έδρα της, όπως θα αγωνιστεί και κόντρα στον Άρη, είχε μόλις 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 12 ήττες.

Με εξαίρεση τον Σενεγαλέζο εξτρέμ Ντανφά, τον Ισλανδό εξτρέμ Βίλιαμσον και τον Καμερουνέζο αμυντικό χαφ Ενγκαμπά το ρόστερ της αποτελείται αποκλειστικά από Ουκρανούς παίκτες, ενώ προπονητής της είναι ο 43χρονος επίσης Ουκρανός Ρουσλάν Κοστίνσιν, ο οποίος βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας από τον Φεβρουάριο του 2014.

Στην πρεμιέρα του ουκρανικού πρωταθλήματος της φετινής σεζόν (21/08) η Κοβαλίβκα  έχασε εκτός έδρας από την Σαχτάρ Ντόνετσκ με 3-1.

Το ρόστερ της και η εντεκάδα της στο ματς με την Σαχτάρ: 

To Top