Πρωταθλήτρια η Λιλ, στο Champions League η Μονακό

Η Λιλ επιβλήθηκε 2-1 εκτός έδρας της Ανζέ και κατέκτησε το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 10 χρόνια, αφήνοντας στη 2η θέση την πανίσχυρη Παρί Σεν Ζερμέν. Η Μονακό πήρε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League έναντι της Λιόν.

Το θαύμα στη φετινή Ligue 1 ολοκληρώθηκε! Η Λιλ είναι πανάξια η πρωταθλήτρια Γαλλίας για τη σεζόν 2020-21, με την ομάδα του Κριστόφ Γκαλτιέ να επικρατεί με 2-1 εκτός έδρας της Ανζέ για την 38η και τελευταία αγωνιστική το βράδυ της Κυριακής (23/5) και να φτάνει τους 83 βαθμούς έναντι 82 της Παρί Σεν Ζερμέν, για να γιορτάσει το 4ο συνολικά πρωτάθλημα της ιστορίας της και πρώτο μετά από το 2011.

Η Μονακό κόλλησε στο 0-0 εκτός έδρας με την Λανς όμως κατάφερε να πανηγυρίσει την 3η θέση που δίνει εισιτήριο για τα προκριματικά του νέου Champions League καθώς την ίδια ώρα η Λιόν γνώρισε εντός έδρας ήττα με 3-2 από την αδιάφορη βαθμολογικά Νις και έμεινε 4η, με τις Μαρσέιγ και Ρεν να εξασφαλίζουν τη συμμετοχή τους στο Europa League και την Λανς να είναι η ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Γαλλία στο νεοσύστατο Europa Conference League.

To Top