Πρωταθλήτρια κόσμου με «τεσσάρα» η Μπάρτσα! (photogallery & video)

Η καλύτερη ομάδα στον κόσμο είναι πλέον και… επίσημα η Μπαρτσελόνα, η οποία κατέκτησε πανηγυρικά το Μουντιάλ Συλλόγων, διαλύοντας στον τελικό τη βραζιλιάνικη Σάντος με 4-0!

Οι «μπλαουγκράνα» έδωσαν άλλη μια μοναδική παράσταση στον τελικό της διοργάνωσης, που έγινε στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας, μπροστά σε 68.166 θεατές. Η Σάντος του Νεϊμάρ έμοιαζε με… κομπάρσο και γνώρισε την συντριβή με 4-0, με γκολ των Μέσι (17′, 82′), Τσάβι (24′) και Σεσκ Φάμπρεγκας (45′).

Έτσι, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα έγινε η πρώτη που φτάνει τα δύο τρόπαια στη 12ετή ιστορία του θεσμού, αφού το είχε κατακτήσει και πρόπερσι.

Το τρόπαιο ήταν φυσικά αφιερωμένο στον άτυχο Νταβίντ Βίγια, ο οποίος υπέστη κάταγμα κνήμης στον προχθεσινό ημιτελικό με την Αλ Σαντ από το Κατάρ, τραυματισμός που αναμένεται να τον κρατήσει εκτός γηπέδων για έξι μήνες.

Οι συνθέσεις:
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βίκτορ Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Πικέ (56′ Ματσεράνο), Πουγιόλ (84′ Φοντάς), Αμπιντάλ, Μπουσκέτς, Τσάβι, Τιάγκο Αλκάνταρα (78′ Πέδρο), Σεσκ Φάμπρεγκας, Ινιέστα, Μέσι.
ΣΑΝΤΟΣ: Ραφαέλ, Λέο, Εντού Ντρασένα, Μπρούνο Ροντρίγκο, Ντουρβάλ, Ντανίλο (30′ Ελάνο), Ενρίκε, Αρούκα, Γκάνσο (82′ Ίμπσον), Νεϊμάρ, Μπόργκες (79′ Άλαν Καρντέκ).

Το φωτογραφικό άλμπουμ του αγώνα και της απονομής του τροπαίου:
{gallery}karaoglanidis/mundial-clubes{/gallery}

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:
{youtube}0GIshRJo_TI|480|360|1{/youtube}

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top