Πρωταθλητές Τουρκίας οι Σιώπης και Μπακασέτας με την Τράμπζονσπορ

Μπροστά σε περίπου 41.000 οπαδούς της η Τράμπζονσπορ αναδείχθηκε ισόπαλη, 2-2, με την Αντάλιασπορ στο «Medical Park Stadium» και τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε της τουρκικής λίγκας ξέφυγε με +9 από την Φενέρμπαχτσε (77 έναντι 68), αλλά υπερτερεί στην ισοβαθμία από την βασική της διώκτρια στην κούρσα του τίτλου και η διαφορά αυτή είναι μαθηματικά αδύνατο να καλυφθεί στα εναπομείναντα ματς.

Έτσι κατέκτησαν τον 7ο τίτλο και πρώτο μετά από 38 χρόνια.

Εκατοντάδες φίλαθλοι των γηπεδούχων εισέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο πριν το σφύριγμα της λήξης, θεωρώντας ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει. Οι παίκτες προσπάθησαν να τους απομακρύνουν για να ολοκληρωθεί ο αγώνας, ενώ από την πλευρά τους οι σεκιούριτι σχημάτισαν “ανθρώπινες ασπίδες” μπροστά στη φυσούνα και στο διαιτητή.

Μετά από καθυστέρηση περίπου 10 λεπτών η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε και οι οπαδοί μπήκαν ξανά στο γήπεδο ξεσπώντας σε πανηγυρισμούς, όπως έγινε το ίδιο και μέσα στον αγωνιστικό χώρο με τους παίκτες και το τεχνικό τιμ να γιορτάζουν την επιτυχία τους.

Με τον Μανώλη Σιώπη στην αρχική ενδεκάδα και τον Τάσο Μπακασέτα στον πάγκο και τον δεύτερο ν΄ αντικαθιστά τον πρώτο στο 56ο λεπτό, το συγκρότημα της Τραπεζούντας μπήκε στο ματς με γκολ… από τ΄ αποδυτήρια και προς στιγμή φάνηκε ότι θα έκανε τα πράγματα πιο απλά στη συνέχεια.

Μόλις στο 3ο λεπτό ο Αντρέας Κορνέλιους με το 17ο τέρμα του στη σεζόν άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, οι οποίοι πίεσαν για ένα δεύτερο γκολ μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Με το… καλημέρα στο β΄ μέρος ο Εντάο έφερε το ματς στα ίσα (51΄), πέντε λεπτά μετά ο Φρεντι έχασε πέναλτι για να βάλει μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους και στο 62΄ ο Τοκόζ «τιμώρησε» την Αντάλιασπορ «γράφοντας» το 2-1.

Και πάλι, όμως, η ομάδα του Γκρόνενταικ «απάντησε» στο 80΄ με τον Ράιτ, για το τελικό 2-2.

To Top