Πρωταθλητής Ελλάδας ο Άρης! Επικράτησε με 89-80 του Παναθηναϊκού σε έναν συγκλονιστικό “τελικό”!

Ο Άρης είναι πρωταθλητής Ελλάδας μετά από μια συγκλονιστική εμφάνιση στο παιχνίδι “τελικό” που έγινε στην Πάτρα, επικρατώντας με 89-80 του Παναθηναϊκού!

Οι “κίτρινοι” είχαν νικήσει και τα τέσσερα παιχνίδια που έδωσαν το Πανελλήνιο πρωτάθλημα και ήθελαν μόνο νίκη για να είναι οι νέοι πρωταθλητές Ελλάδας. Όπως κι έγινε! Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων για πέμπτη φορά στην ιστορία του κατέκτησε ο Άρης. Τελευταία το 2011

Στο τρίτο δεκάλεπτο, κι ενώ ο Άρης ήταν μπροστά με 58-51, ο αγώνας διεκόπη λόγω επεισοδίων, αλλά τελικά συνεχίστηκε, με τους κίτρινους να επιβάλλουν το παιχνίδι τους στο παρκέ και να πανηγυρίζουν τον τίτλο!

Να σημειωθεί ότι το παιχνίδι παρακολούθησε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Αργύρης Πεδουλάκης, ενώ ανάμεσα στους θεατές ήταν ο Κώστας Μίσσας, ο Κώστας Πετρόπουλος και άλλοι.

Σημαντική η συμβολή στην νίκη είχε η απόδοση του Γερομίχαλου, αν και δεν υστέρησε κανείς από τον πρωταθλητή Άρη!

Στον αγώνα που προηγήθηκε ο Σπόρτιγκ Πάτρας έκανε την έκπληξη, κέρδισε τον Πανιώνιο με 67-63, κατακτώντας την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων. Τελικά, στον μεγάλο τελικό ο Αρης επικράτησε με 89-80 και κατέκτησε πανηγυρικά το πρωτάθλημα, με τον Πεδουλάκη να δίνει το παράδειγμα και να κατεβαίνει στο γήπεδο για να χαιρετήσει και να απονείμει τα εύσημα στους νικητές.

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 42-43, 61-62, 89-80.

ΑΡΗΣ(Κεσαπίδης): Μποχωρίδης 20(2), Βενετίδης, Γερομιχαλός Δ. 17(3), Γερομιχαλός Π. 8, Κελεσίδης 14(2), Βεζένκοφ 23, Μπάρκος, Ελευθεριάδης, Ψευτογκάς 3, Φλιάτης, Καρανώτας 4, Καναράς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Παπαδόπουλος): Στογιάνοβιτς 10(3), Ερεμπεναζίε 11(1), Τζιβελέκας, Δαφαλιάς 2, Διαμαντάκος 17, Αναγνωστάκης 8, Γιαννίκος 2, Γκιουζέλης 4, Λουκάς, Χαραλαμπόπουλος 17(2), Θεοδώρου 9(1), Νικολακόπουλος.

To Top