Πρωτεύουσα των δισεκατομμυριούχων το Λονδίνο

Η πιο πλούσια πρωτεύουσα του κόσμου φαίνεται πως είναι το Λονδίνο, καθώς τη βρετανική πρωτεύουσα έχει επιλέξει ως τόπο κατοικίας του η πλειοψηφία των 104 δισεκατομμυριούχων που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο συνολικός πλούτος που μοιράζονται οι 104 αυτοί πάμπλουτοι ιδιώτες ανέρχεται σε 301 δισεκατομμύρια λίρες Αγγλίας.

Αυτό, σύμφωνα με τη λίστα «Rich List» που δημοσίευσαν οι Sunday Times, σημαίνει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους κατά κεφαλήν από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών ζουν στο Λονδίνο, κάτι που σημαίνει ότι η βρετανική πρωτεύουσα διαθέτει το μεγαλύτερο αριθμό δισεκατομμυριούχων από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο, ξεπερνώντας τη Νέα Υόρκη και τη Μόσχα.

Σύμφωνα με τους Sunday Times το Λονδίνο «μετρά» 72 δισεκατομμυριούχος, σχεδόν το 10% όλων των δισεκατομμυριούχων του κόσμου. Όμως μόνο το ένα τρίτο αυτών είναι Βρετανοί.

Στη Μόσχα, που έρχεται στη δεύτερη θέση, ζουν 48 δισεκατομμυριούχοι. Στην τρίτη θέση έρχεται η Νέα Υόρκη με 43 και ακολουθούν το Σαν Φρανσίσκο, το Λος Άντζελες και το Χονγκ Κονγκ.

Ανάμεσα στους πάμπλουτους «Λονδρέζους» βρίσκονται: τα ινδικής καταγωγής αδέρφια Srichand και Gopichand Hinduja με συνολική περιουσία 11,9 δισεκατομμυρίων στερλινών, ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο Alisher Usmanov και ο Δούκας του Westminster.

Πηγή: Parapolitika.gr

To Top