ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρωτιά ψυχής για την Εθνική γυναικών, 11-8 την Αυστραλία

Η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών επιβλήθηκε με 11-8 επί της Αυστραλίας κατέκτησε την πρωτιά στον όμιλο της και προκρίθηκε απευθείας στην προημιτελική φάση του Παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Ήταν μία νίκη που χρωστούσαν στον εαυτό τους εδώ και αρκετό καιρό τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας πόλο και την πήραν. Η Ελλάδα επιβλήθηκε με 11-8 επί της Αυστραλίας και εξασφάλισε την πρωτιά στον τέταρτο όμιλο του Παγκόσμιου πρωταθλήματος, αλλά και την πρόκριση της στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Η Εθνική ομάδα από την αρχή του αγώνα ήταν συγκεντρωμένη, αλλά ανεβάζοντας κατακόρυφα την άμυνα της στα δύο τελευταία οκτάλεπτα κατάφερε να πάρει τη νίκη και τη διαφορά που χρειαζόταν.

Όλες οι αθλήτριες της αντιπροσωπευτικής ομάδας έπαιξαν με ψυχή, ενώ καθοριστική ήταν η άνοδος της Χρυσής Διαμαντοπούλου στο δεύτερο μέρος. Στην επίθεση μπήκαν στην εξίσωση και άλλες αθλήτριες πέρα των Ελ. Πλευρίτου, Ασημάκη και Μανωλιουδάκη και έτσι τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα.

Πλέον, η Εθνική μας περιμένει να μάθει την αντίπαλο της στην προημιτελική φάση του Παγκόσμιου πρωταθλήματος αφού γλίτωσε το πρόωρο χιαστί παιχνίδι καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στον όμιλο της.

Αυστραλία – Ελλάδα 8-11

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-3, 2-3, 1-3

Αυστραλία: Μπάκλινγκ 2, Γκόφερς 3, Χάλιγκαν 1, Γουέμπστερ 1, Μπίσοπ 1

Ελλάδα: Ελ. Πλευρίτου 3, Ασημάκη 2, Μανωλιουδάκη 2, Ξενάκη 1, Αβραμίδου 1, Χυδηριώτη 1

To Top