“Πρωτοσέλιδο” αφιέρωμα του PRESSARIS: Απο τις μεταγραφές… αεροδρομίου στις ατελείωτες προσφυγές και την αβεβαιότητα του σήμερα!

Πριν από πέντε χρόνια (όχι και τόσο μακρινό το 2009) οι οπαδοί του Άρη έτρεχαν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» για να υποδεχτούν κατά σειρά ποδοσφαιριστές όπως οι Αμπρέου, Γκρασιάν, Νασούτι.

Λίγα χρόνια αργότερα, φτάνοντας στο σήμερα, οι μεταγραφές «αεροδρομίου» είναι παλιά (καλή η κακή διίστανται οι απόψεις) ανάμνηση, καθώς πλέον αντικρίζει κανείς τον σύλλογο βυθισμένο στην αβεβαιότητα με το τοπίο πιο θολό από ποτέ.

Το PRESSARIS θα κάνει μία «μίνι» αναδρομή σε αυτά τα πέντε χρόνια εκμεταλλευόμενο τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων κάθε εποχής…

2009: Τα καλύτερα… έρχονται!

“Τα καλύτερα έρχονται” είχε τονίσει σε συνέντευξη του ο Λόκο Αμπρέου… Ο “τρελός” του Άρη τάραξε τα… νερά του ελληνικού ποδοσφαίρου με την απόφαση του να έρθει στην Ελλάδα και τον Άρη, παρότι δεν κατάφερε να πείσει με την αγωνιστική του παρουσία στη συνέχεια.

Το brandname του Άρη “γιγαντώθηκ唨στην παγκόσμια αγορά ,όμως ,δεν ήταν τελικά μόνο αυτό που γνώρισε εξέλιξη. Λάθος επενδύσεις σε ποδοσφαιρικά ονόματα , λανθασμένες διαχειρίσεις καταστάσεων και ο Άρης μέχρι και σήμερα δεν μπορεί να καλύψεις τις τεράστιες οικονομικές “τρύπες” που του άφησαν παρακαταθήκη οι προηγούμενες διοικήσεις.

2010: Οι Οριόλ, Τσέζαρεκ και ο ανεπιθύμητος Γιαννάκης…

Ακριβώς ένα χρόνο αργότερα ο Άρης με τον Κούπερ καθοδηγητή «χτίζει» την ομάδα που θα αφήσει άφωνη την ποδοσφαιρική υφήλιο με τις εμφανίσεις της στο Γιουρόπα Λιγκ. Οι Λονθάνο Οριόλ και Ντάνιελ Τσέζαρεκ φαντάζουν υποψήφιοι μεταγραφικοί στόχοι του Άρη. Λίγες μέρες αργότερα συμφώνησαν με τον σύλλογο.

Παράλληλα, η αναζήτηση προπονητή στο μπάσκετ έφερε στο προσκήνιο το όνομα του Παναγιώτη Γιαννάκη με τους οπαδούς του Άρη να εμφανίζονται αρνητικοί και να ζητούν από τον τότε πρόεδρο της ΚΑΕ, Δημήτρη Δαμιανίδη, να μην ολοκληρώσει τις επαφές.

2011: To «μπαμ» που ποτέ δεν έγινε

Αν αναλογιστεί κανείς τις εμφανίσεις του με τον Παναθηναϊκό σχεδόν ένα χρόνο αργότερα από το πρώτο ενδιαφέρον του  Άρη για την απόκτηση του καταλαβαίνει πόσο μεγάλη ευκαιρία ήταν η  συνεργασία με τον Λουτσιάνο Φιγκερόα που ποτέ δεν πήρε “σάρκα και οστά”.

Παράλληλα, στον Άρη συνέχισε ο Νέρι Καστίγιο, γύρω από τον οποία “χτίστηκε” ο Άρης της νέας περιόδου.

2012: O αείμνηστος Αλκέτας Παναγούλιας και οι… προσφυγές

Η είδηση του θανάτου του Αλκέτα Παναγούλια είναι αυτή που δικαιολογημένα απασχολεί όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Σε ηλικία 78 ετών άφησε την τελευταία του πνοή στην Ουάσινγκτον βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του Άρη.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι τα… όργανα άρχισαν! Οι παίκτες του Άρη ένας-ένας επιλέγουν τον δρόμο των προσφυγών ώστε να διασφαλίσουν τα δεδουλευμένα τους. O Ούμπιντες καταθέτει προσφυγή, ακολουθώντας τον δόμο που χάραξαν πρώτοι οι Καστίγιο, Τόχα, Φατί, Ντίκο κ.α.

2013: Oυντότζι. Μανιάς, χρέη και… υποβιβασμός

Το πάθημα έγινε… μάθημα; Η δύσκολη χρονιά έφτασε στο τέλος της με τους διοικούντες του Άρη να υποστηρίζουν πως δεν θα ξαναεπαναληφθεί, καθώς το πάθημα έγινε μάθημα. Αντιθέτως…

Την ειδησεογραφία  απασχολεί η ενδεχόμενη μεταγραφή στον Άρη τόσο του Μιχάλη Μανιά, όσο και του Σαλόζε Ουντότζι. Τελικώς, οι δύο παίκτες φόρεσαν τα «κίτρινα» αν και δεν κατάφεραν εν τέλει μαζί με του υπόλοιπους ποδοσφαιριστές να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Παράλληλα, γινόντουσαν εκτενείς προσπάθειες για ένταξη του Άρη στο άρθρο 99, με το χρέος προς την εφορία να ορίζεται στα 1.800.000 ευρώ όπως προέκυψε από τη γ.σ. των φορέων.

Σήμερα…

Από τους Αμπρέου, Γκρατσιάν, Φιγκερόα στους… αγνώστους “x”. Τέλη Ιουνίου και κανείς στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Άρη δεν γνωρίζει το τι μέλει γενέσθαι με το μέλλον της ομάδας. Αβεβαιότητα σε κάθε τομέα του συλλόγου. Από την ΠΑΕ, τον Ερασιτέχνη και την ΚΜΑ έως και τον απλό κόσμο…

 

To Top