ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρωτοφανής απόφαση στην Ισπανία: Δείχνεις κενά καθίσματα; Τρως πρόστιμο!

Μια πρωτοφανή απόφαση πήραν οι διοργανωτές του ισπανικού πρωταθλήματος, προς τέρψιν των… οφθαλμών του τηλεοπτικού κοινού.

Βάσει αυτής, οι λεγόμενοι «μεγάλοι» του πρωταθλήματος, θα είναι από τη νέα σεζόν υποχρεωμένοι να τοποθετούν το κοινό τους με τρόπο που θα «καλύπτονται» ενδεχόμενα κενά καθίσματα, στα στάνταρ σημεία που «πιάνουν» οι τηλεοπτικές κάμερες.

Όποιες δεν μεριμνήσουν, θα τιμωρούνται -από τη νέα σεζόν- με χρηματικό πρόστιμο από τη διοργανώτρια αρχή, που έχει ως στόχο τη βελτίωση του προϊόντος και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας με την Premier League, το μοντέλο λειτουργίας της οποίας αποτελεί «καθρέφτη» για τους ανθρώπους της Primera Division.

Να σημειωθεί πως τον περασμένο Μάιο η ισπανική κυβέρνηση ενέκρινε μια νέα νομοθεσία, βάσει της οποίας τα τηλεοπτικά δικαιώματα της La Liga συγκεντρώνονται και πωλούνται συλλογικά, βάζοντας τέλος στις ξεχωριστές -πιο επικερδείς- συμφωνίες της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης.

Από τα έσοδα, το 90% πηγαίνει στους συλλόγους της Primera Division (το μισό μοιράζεται ισομερώς μεταξύ των 20 συλλόγων και το άλλο μισό βάσει των πρόσφατων αποδόσεων και του μεγέθους του συλλόγου), ενώ το υπόλοιπο 10% μοιράζονται οι ομάδες της Segunda Division.

To Top