Πρόεδρος γαλλικής ομοσπονδίας: “Ο Εμπαπέ ήθελε να φύγει από την εθνική μετά το Euro”

Ο πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας, Νοέλ Λε Γκρε, εξομολογήθηκε πως ο Κιλιάν Εμπαπέ ήταν αποφασισμένος να βάλει τέλος στην καριέρα του στην εθνική Γαλλίας, ύστερα από το χαμένο πέναλτι στο Euro 2020, που υπήρξε καθοριστικό για τον αποκλεισμό των “τρικολόρ”.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ, αν και ήταν ο απόλυτος ηγέτης της Γαλλίας, ήταν και ο άνθρωπος που την άφησε εκτός στη φάση των 16 στο Euro 2020, αφού έχασε σωρεία ευκαιριών και κυρίως απέτυχε να μετατρέψει σε γκολ την εκτέλεσή του στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στην Ελβετία.

Ο σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν είχε τη μόνη άστοχη προσπάθεια από τις δέκα, με αποτέλεσμα οι Ελβετοί να παίρνουν την πρόκριση με 5-4 στα πέναλτι, ύστερα από το 3-3 του κανονικού αγώνα και της παράτασης.

Σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας, Νοέλ Λε Γκρε, εξομολογήθηκε ότι ο 23χρονος ήταν αποφασισμένος να βάλει τέλος στην καριέρα του σε επίπεδο εθνικών ομάδων, καθώς αισθάνθηκε ότι δεν έλαβε από την Ομοσπονδία τη στήριξη που θα έπρεπε.

“Θεωρούσε ότι η Ομοσπονδία δεν τον υπερασπίστηκε μετά το χαμένο πέναλτι και την κριτική στα δίκτυα. Συναντηθήκαμε για πέντε λεπτά στο γραφείο μου. Ήταν θυμωμένος, και δεν ήθελε να παίξει άλλο για τη Γαλλία, κάτι που προφανώς δεν υποστήριζα.

Ξέρετε πώς είναι, είναι νικητής, ήταν πολύ απογοητευμένος, όπως όλοι μας, από τον αποκλεισμό. Είναι ένας υπέροχος τύπος, πολύ πιο γενναιόδωρος από όσο νομίζετε”.

To Top