Χωρίς κατηγορία

Πρόεδρος Διαιτητικού: «Διάτρητη νομικά η απόφαση για αλλαγή έδρας»

Με την προσφυγή του στο διαιτητικό δικαστήριο ο ΠΑΣ Γιάννινα ζητάει την αναβολή του σημερινού παιχνιδιού με τον Παναθηναϊκό και τον ορισμό του σε νέα ημερομηνία, στη φυσική του έδρα, στους Ζωσιμάδες.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 11:00 και η πενταμελής σύνθεση των Δικαστών αποσύρθηκε άμεσα για να εκδώσει απόφαση. Άλλωστε, το ματς αρχίζει στις 15:00 και δεν επιδέχεται καθυστέρησης η ετυμηγορία.

Τον ΠΑΣ εκπροσώπησε η δικηγόρος κυρία Σεβαστοπούλου, ενώ ήταν παρών και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, Γιώργος Χριστοβασίλης.

Η πρόεδρος του Διαιτητικού Δικαστηρίου επισήμανε στον κύριο Χριστοβασίλη ότι η ομάδα του κατέθεσε αίτημα για αλλαγή της σειράς των παιχνιδιών, θέτοντας ζήτημα ακαταλληλότητας του γηπέδου των Ζωσιμάδων.

Μάλιστα, όπως συμπλήρωσε η πρόεδρος, την ακαταλληλότητα επιβεβαίωσε ο διαιτητής Παπαδόπουλος, ο οποίος ανέβαλε τον πρώτο προημιτελικό πριν μία εβδομάδα.

Ο κύριος Χριστοβασίλης ανταπάντησε ότι η κακοκαιρία πέρασε από τα Ιωάννινα το Σάββατο και ότι η Επιτροπή Κυπέλλου της ΕΠΟ δεν έλεγξε το γήπεδο πριν ορίσει το ματς στο Αγρίνιο.

«Διαθέτω το τηλέφωνό μου να το ανοίξετε και να δείτε τις συνομιλίες που είχα. Ποτέ τη Δευτέρα και την Τρίτη η ΕΠΟ δεν μου ζήτησε τίποτα. Θα πρέπει να πληρώσω 250.000 ευρώ ρήτρα σε χορηγούς» εξήγησε ο κύριος Χριστοβασίλης και ζήτησε την αναβολή του παιχνιδιού.

Επιπλέον, ο κύριος Χριστοβασίλης ισχυρίστηκε εκ νέου ότι ο Παναθηναϊκός ήξερε για την επιλογή του Αγρινίου πριν τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Στη συνεδρίαση άσκησε πρόσθετη παρέμβαση ο Παναθηναϊκός, κατά της προσφυγής του ΠΑΣ Γιάννινα.

Εκ μέρους του Παναθηναϊκού μίλησε ο δικηγόρος Άλκης Παπαντωνίου, ο οποίος τόνισε ότι ορθώς ορίστηκε το ματς σε άλλο γήπεδο, διότι δεν είναι σε θέση να φιλοξενήσει το παιχνίδι, ενώ έκανε λόγο για έναν κακό αγωνιστικό χώρο που έχει προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς σε ποδοσφαιριστές στο παρελθόν.

Ο δικηγόρος της ΕΠΟ, Νίκος Μπάρτζης ισχυρίστηκε ότι δεν έχει δηλωθεί εναλλακτική έδρα από τον ΠΑΣ Γιάννινα για το Κύπελλο κι ότι το γήπεδο της Ανατολής που έχει δηλωθεί ως δεύτερη έδρα στο πρωτάθλημα, δεν πληροί τις προϋποθέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την ανάγνωση της υπόθεσης, η πρόεδρος του Διαιτητικού Δικαστήριο της ΕΠΟ άσκησε κριτική στην Επιτροπή Κυπέλλου, λέγοντας ότι η γραφή της απόφασης είναι πρόχειρη και τη χαρακτήρισε διάτρητη νομικά: «Για να είμαστε σοβαροί, δεν ξέρω αν υπήρχε νομικός στην επιτροπή που πήρε την απόφαση αυτή, ελπίζω να μην υπήρχε. Η απόφαση είναι διάτρητη νομικά, δεν έχει τον νομικό λόγο της αλλαγής έδρας».

To Top