ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Πρόεδρος ΕΑΚΘ: «Γιατί κλείσαμε το Παλέ, είμαστε έτοιμοι για το Άρης-Ηρακλής»

Ο πρόεδρος των ΕΑΚ Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλος Πέτρογλου, μίλησε για τα κλειστά γήπεδα και την περίπτωση του Παλέ, που μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση για το κυριακάτικο Άρης-Ηρακλής.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 101,7…

Αρχικά ανέφερε:

Το υγειονομικό φορτίο της χώρας μας είναι σε δύσκολη κατάσταση. Δυστυχώς αυτή την κατάσταση την παρακολουθούμε το τελευταίο 20ημερο. Μέχρι να φτάσουμε στην απόφαση αυτή κοιτάμε την επικινδυνότητα. Αρχικά κλείσαμε την Νεάπολη τους Αμπελόκηπους και τον Δήμο του Παύλου Μελά. Ήμασταν από εκεί και πέρα έτοιμοι όπου υπάρχει κρούσμα να αντιδρούμε. Όσο μπορούσαμε να προφυλάξουμε την λειτουργία εγκαταστάσεων το κάναμε. Πλέον αναστέλλονται όλες οι προπονήσεις και όλες οι αγώνες. Επιτρέπονται μόνο οι ατομικές προπονήσεις με συγκεκριμένους όρους.

Για το αν μπορεί να γίνει ο Άρης-Ηρακλής:

Ο μόνος τρόπος να γίνει το Άρης-Ηρακλής είναι να έρθουν συγκεκριμένες οδηγίες για την συνέχιση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, αυτό περιμένουμε να δούμε αν θα γίνει μέσα στην μέρα. Ίσως αυτό το παιχνίδι είναι η εξαίρεση. Επειδή πολλές ομάδες εκπροσωπούνται από την Θεσσαλονίκη σε επαγγελματικά πρωταθλήματα ίσως έχουμε κάποια νέα.

Για το αν το Παλέ είναι έτοιμο να φιλοξενήσει το Άρης-Ηρακλής:

Εμείς είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο. Και την προηγούμενη εβδομάδα που παρουσιάστηκε κάποιο κρούσμα προχωρήσαμε σε απολυμάνσεις. Από εμάς είναι όλα όπως πρέπει. Και μια ώρα πριν το παιχνίδι να μας πουν ότι γίνεται ο αγώνας εμείς είμαστε έτοιμοι.

Για το αν θα επιτρέπεται το να γίνονται προπονήσεις:

Φαντάζομαι ότι θα υπάρξει ειδική έρευνα για τις επαγγελματικές ομάδες. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα γίνονται οι αγώνες και δεν θα επιτρέπονται οι προπονήσεις.

Για το πόσο έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για την παραχώρηση του Παλέ:

Η πρόταση εξετάζεται από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Στάλθηκε ένα ενισχυμένο business plan, αλλά για να μην παραπληροφορώ τα τεχνικά και τα οικονομικά θέματα είναι αρμοδιότητα της ΓΓΑ. Είναι θέμα εξέτασης των προϋποθέσεων.

To Top